lördag 20 juni 2015

Den lugnaste midsommaren

Det var bara jag och Andreas hemma. Vädret var ju sisådär, så vi var mest inomhus (fast en stund satt vi faktiskt ute på kvällen och filosoferade medan solen gick ner...).

Jag tänker många gånger på hur glad jag är över att jag har Andreas. Han är ju inte bara den jag älskar, utan också min bäste vän och livskamrat, den snällaste vuxna människa jag nånsin mött tror jag. Han är rolig och klok och sansad. Han får mig sansad om jag skulle bli upprörd. Vi tycker om att göra saker för sig men också vara ensamma, var och en för sig. Vi kan prata, men lika gärna sitta tysta bredvid varandra. Inget av det känns konstigt eller jobbigt.

Och jag tänker på att nu när barnen är stora och till och med flyttar hemifrån (i alla fall den ena) och även annars har annat för sig än att sitta och hålla mammi i handen :), så skulle det bli ganska ensamt många kvällar och dagar utan honom. Visst har jag vänner, jag tycker oerhört mycket om dem och umgås mer än gärna så fort jag bara orkar - men alla har ju sitt också!
Och jag skulle inte vilja bo med nån egentligen, tror jag, om det inte vore Andreas. Han är liksom undantaget som bekräftar regeln (regeln om att jag inte vill bo med nån :)).

Så nu t ex, när det var midsommar och allt, så kändes det som bästa alternativet (nu när barnen ändå inte var hemma), att det bara var vi två och en väääääldigt avslappnad midsommar :).
Vi klämde väl typ tio avsnitt av Rederiet, åt glass och jordgubbar och grädde, och på kvällen åt vi sill och färskpotatis. Och ägghalvor!! Viktigt. Med majonnäs, räkor och dill. 







Idag vaknade vi sent, låg och drog oss till ännu senare, och så kom vi på att vi kanske skulle åka nånstans. Ut och finåka!

Valet föll på Hällekis. Vi var där i fjol i den lilla hantverksbyn som finns där. Det var gulligt och rart, så vi drog dit nu med!
Vi spanade in lite hantverk, och så käkade vi glass på kaféet som finns där. 



Nån som känner igen vad det är för glass?....
Just det, Klings M400 :). En riktig klassiker!



Utanför kaféet blommade några fina liljor (?...tror jag det var?) Nån som känner igen DEM då? Vad är det för sort?



Sen åkte vi vidare på de små slingriga vägarna där det vissa sträckor luktar så starkt av ramslök så man håller på att storkna. Och vackert är det, som i en saga!
Vi åkte även till utsiktsplatsen, med utsikt över Vänern. 


Bilden går att klicka på för att få större - det gör det med alla bilder förresten!


Vi passerade också det så vackra men numera sorgfyllda Blomberg, där Lisa från Skövde försvann och sen hittades mördad. Jag kände igen lagårdsbyggnaderna på långt håll, från bilder. Det knöt sig i magen...så fruktansvärt tragiskt och ofattbart, det som hände. Jag vill inte ens skriva mer om det, det känns bara futtigt. Men det kändes fint ändå att där var fullt med blommor och många människor. Hoppas att Blomberg blir en liten by full av liv, att den inte dör med Lisa! Världen behöver mer liv, speciellt efter en sån här händelse.

Hemma tog jag mig en liten tupplur (det gjorde jag i bilen också - tupplurar kan man inte få för många av :)).
Sen körde jag igång med pizzaförberedelser! Den bästa pizzadegen gjordes (recept HÄR), tomatsås kokades (instruktioner i samma länk som pizzadegen), skinka och salami och mozzarella skars.

Sen kom dottern med pojkvän, och vi alla gick ut och grejade i trädgården lite. Skönt med så många snälla little helpers :).
Mina odlingar i pallkragarna håller på att växa sig för stora för den skyddsduk (vad den nu heter) som vi har haft på. Men medelst spikband fick vi det hela till en riktig odlingstunnel! :)



Andreas skruvar spikband... Och se vilka frodiga odlingar! :) Närmast kameran - sockerärtor. Sen rädisor (vad gör man med rädisor mer än till sallad och på macka och så?..), sen mangold, två sorters sallad, piplök, gräslök, persilja och dill. 

Mangold och två olika sorters sallad...


Den färdiga tunneln! Hönssäkert. 


Och så en sista bild från trädgården - min fina gräslök. Jag vet inte om man ska klippa bort blommorna? I alla fall tycker jag att de är så fina så de får sitta kvar :). 




Och så gick vi in för att tillaga och äta vår pizzamiddag. Det smakade helt fantastiskt med egenodlad sallad till! :)




Hoppas att ni också har en alldeles fabulös midsommarhelg! Var och en på sitt sätt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar