tisdag 9 juni 2015

Hönsreklam (igen!)

Alltså, det kan inte sägas nog många gånger - höns är verkligen ena riktiga glädjepiller! :)
Jag fattar inte att inte fler har höns. De är enkla att sköta, de är personliga, de är roliga, de ger kalasgoda ägg, de är relativt billiga i drift, de är söta, de är sällskapliga (i alla fall de flesta)...ja, vad mer kan man begära?

De har sina idéer för sig. Som det här med reden. Jag tror inte att det spelar nån roll hur många reden man har till dem - de hittar alltid ett favvorede (som är ALLAS favvo...), och det slåss de sen om. Eller står i kö och gapar för att nån redan ligger där. Eller helt enkelt - lägger sig helt sonika på den/dem som redan ligger där.
Som idag. Prillan och Berta har bestämt sig för att de ska bli mödrar. Här ska ruvas fram kycklingar (tycker de - matte är av annan åsikt och tar in alla ägg varje dag). Så de ligger där inne och är sura och fräser när man närmar sig.
Men så kommer Olga och vill lägga sitt dagliga ägg. Och det är FULLT i favvoredet. Olga klagar högljutt en stund, men kliver sen in och lägger sig ovanpå Prillan och Berta. 




Alla sätt är bra utom de dåliga!


Och lilla Greta....vår lilla svarta isbarhöna med de fina, gröna äggen. Hon är så social och vill helst vara med hela tiden om man går ut. Och idag upptäckte hon att husse hade satt upp flugnät i köksdörren så dörren kan stå öppen. Då kan man ju stå ute och titta in på mammi hela dan om man vill :). Kalas, tycker Greta!




Mer höns åt folket, säger jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar