tisdag 16 februari 2016

Att bli äldre

Många tycker att det är trist att bli äldre. 
Fast där tror jag att de blandar ihop det med att bli sjuk eller ensam eller begränsad på olika vis. Gammal i sig är ju egentligen inget fel alls - tvärtom! Tänk så mycket erfarenheter och minnen man har då :). 

Ensam (ofrivlligt) hoppas jag att jag aldrig blir. Eller sjuk (alltså sjuk så att man inte orkar se det positiva längre).
Men äldre, det gör inget. Förresten är jag väl inte direkt lastgammal än heller!



Men idag ändrades min sista siffra i åldern ett snäpp uppåt. Firandet klarade vi ju av i helgen.
Men jag vaknade i morse av att Andreas sjöng för mig, innan han skulle åka till jobbet. Min egen målarpojke stod där så fin och sjöng :).

Och sen har firandet fortsatt. Så många fina ord på facebook så jag blir rörd. Sms från vänner, och så pratade jag med mamma i telefon och hon sjöng också. 


Och när Andreas kom hem så hade han med sig blommor fastän jag redan fått i fredags :). Såhär mycket blommor vet jag inte när jag hade sist. Och jag blir lika glad varje gång jag kommer in i ett rum och där står tjusiga buketter på borden!




Och tårta hade han med sig också. Jag hade tänkt att baka nåt men orken tröt, och det berättade jag för honom när vi pratade i telefon på dagen. Så han hade hallontårta med sig när han kom. 





Den har vi smaskat på nu på kvällen, i tv-soffan. 

Och innan åt vi födelsedagsmiddag. Inget fancy sådär, men gott - persiljejärpar i gräddsås, med potatismos och inlagd gurka, och lite sallad. Ibland är det enkla det goda! :)




Nu ska jag ta det helt stillsamt resten av kvällen. Kanske gå och lägga mig tidigt och läsa lite. Och vara glad över att jag fick fylla år en gång till :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar