tisdag 23 februari 2016

Kött och vegetariskt

I söndags åt vi väldigt köttig middag - entrecote med klyftpotatis, persilje- och vitlökssmör samt kokta grönsaker. 
Alltså det här med entrecote. Jag VET att det ses som en "fin" del av kossan. Så många gånger har jag hört och läst folk som hyllat entrecoten.
Men antingen överdriver de, eller så kan inte jag laga entrecote. Och jag har aldrig heller ätit entrecote lagad av nån som kan, i så fall. För jag tycker bara att det är rätt smaklöst (trots salt och peppar) och segt (trots att jag steker den efter konstens alla regler).

Men Andreas gillar entrecote, så det får bli det ibland. Och då är det ju roligt om tillbehören är jättegoda så kan jag koncentrera mig på dem :).
Klyftpotatis har jag ju hyllat förut. Men jag kan göra det igen. Enkelt, går att variera i det oändliga, billigt, gott!
Jag brukar oftast använda smör som jag smälter (och gärna pressar lite vitlök i) men i söndags var det ont om smör, så det fick bli rapsolja istället. Och så hackad piplök (egen odling från i somras), och så flingsalt och svartpeppar och paprikapulver. Tjofsa runt med händerna så allt blandas, och så in i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Det blir SÅ himla gott!





Idag var det vegetariskt som gällde, och dessutom en ny rätt som jag aldrig gjort förut - bönbiffar i pitabröd, med en sås med smak av ajvar relish!
Jag hittade tipset på den här sidan: http://vardag.nu/snabba-bonbiffar-pitabrod/

Pitabrödsrecept har jag skrivit ner här: http://lantlollabloggen.blogspot.se/2014/03/pita-pulled-pork.html . Det blir saftiga, goda, fluffiga pitabröd varje gång.

Biffarna gjorde jag helt efter receptet i länken, likaså såsen. Men så hade vi i både sallad, gurka, tomatskivor och skivad rödlök i bröden tillsammans med biffarna och såsen. 




SÅ himla gott! Så fantastiskt gott! Det här kommer jag att göra fler gånger. Och såsen - vilken höjdare! Jag hade faktiskt aldrig ens smakat ajvar relish innan, tro det eller ej - men nu kommer det nog ständigt att finnas i kylskåpet.

Det här måste ni prova, alla som gillar vegetariskt! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar