söndag 19 juni 2016

Åhnej, lite mer blommor...

Jag säger då det - jag kommer nog att köpa blommor sommaren lång.
Men nu har jag ju haft en bra ursäkt ett par dagar: det har varit halva priset på handelsträdgården, som sagt :). 


Och idag skulle vi inte ens dit. Andreas jobbade extra på förmiddan (det är lite mycket nu innan semestern), och när han kom hem var tanken att vi skulle åka till Jysk och titta på nya dynor till möblerna i paviljongen. Jag hade sett en budgetvariant där, på nätet. Några fina prickiga dynor i olika kulörer. 
Men alltså, då passerar man ju handelsträdgården. Och det var öppet. 
Så vi poppade in och...ja...alltså det var bara TRE blommor som följde med mig hem :). Varav en dessutom är tänkt att ge till min lilla mamma. 
Och på Jysk var dynorna förstås inte så fina som jag hade föreställt mig. Billiga var de ju...men vi hittade några andra som inte var lika billiga, men inte så dyra ändå (jag räknar med att dynorna överlever ett år av spill av fanta&rosé och rom&cola, plus katter som ligger och sover på dem...så de ska inte vara alltför kostsamma tänker jag). Men de var jättefina tyckte jag. Så såna blev det!

Och så kom Andreas på den geniala idén att vi skulle köpa med oss lite plockmat från Willys och luncha nere vid badplatsen vid sjön på vägen hem. Så vi köpte salami och skinka och mozzarella och småtomater och bigarråer. Och en flaska alkoholfritt bubbel :) (som vi förstås var tvungna att inhandla små fina plastvinglas till...). 






Jag kan inte säga att det var direkt varmt vid sjön. Det blåste så salamin for iväg :D...som tur var hann jag stoppa självaste salamin i luften, medan förpackningen som den låg på blåste iväg så Andreas fick jaga den. Fullständigt kaos.
Men mysigt var det! :) Och mätta blev vi, innan vi åkte hem och piffade i paviljongen lite med de nya dynorna och lite mer blommor. 


Sen kom solen fram en aning så jag passade på att fota lite. 


Jag funderar på att sätta spetsgardiner i hörnen, med omtag om, för att få lite mer ombonat. Vi får se vad jag ids :). 

Minns inte namnet på blomman, men kan bara konstatera att den är väldigt fin! :)
Pallen är ett loppisfynd från förr, och Kockumsgrytan köpte jag häromdan av en tjej i en köp- och säljgrupp på facebook. Grytan (med lock), en liten fin burk att ha t ex pålägg i i kylskåpet, samt ett fint durkslag, allt Kockums, gav jag blott 100 pix för!)

Ett försökt till panoramabild inifrån paviljongen. 

En chokladblomma! Den köpte jag idag. Den var lite lång och gänglig och behövde stöd, och då hittade jag det fina rostiga hjärtat som jag fick av Andreas mamma för ett tag sen. Pallen är från nån auktion tror jag. 

En fuchsia i taket, en kärlekspelargon i hörnet och en ampelviol på bordet. 

Kärlekspelargonen fick bo i en plåtburk, på en gammal stol som jag köpt på auktion för länge sen men inte riktigt vetat vad jag ska göra av!

Maj-Lis gillar paviljongen. Där sitter alla still och har tid att klappa henne. 

Den fina rosa igen, som jag inte vet namnet på.

Luktärt i hörnet! Lådan fick jag av min granne. De rödrandiga kuddarna köpte jag på loppis för ett tag sen av en dam som "bytte stil ofta" (enligt egen utsago). Hon var väldigt flott och stilig och kuddarna var som nya och i jättefin kvalitet och hon ville ha 15 kronor styck för dem. Som hittat :).
De blårandiga dynorna var de vi köpte idag. Möblerna är Blocketfynd för en hundring.

Chokladblomman igen! De svarta kuddarna med blad och fåglar på köpte jag också för 15 kronor styck av samma dam som jag köpte de rödrandiga av.

Lite "man-tager-vad-man-haver"-inredning (som vanligt här hemma...). Men nu är paviljongen klar för slappa dagar, mysiga middagar och vilda partajer hela sommarn lång! :) På fredag blir det officiell invigning när några vänner kommer på midsommarfirande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar