fredag 3 juni 2016

Fika under äppelträden

Svärföräldrarna kom på besök idag, och vi hade dukat under äppelträden. Nu när det är så väldigt varmt är det en härlig skugga där. Det fläktar skönt och svalkar, så där satt vi bra :)

Jag har nån dille på utemöbler tror jag. Vi har rätt mycket av den varan (och allt används, utom några väldigt tråkiga plastmöbler som är till mest för om vi skulle ha nån större tillställning!), men allt är antingen köpt begagnat, eller fått begagnat. Den här ljusgröna gruppen som ursprungligen kommer från IKEA, köpte jag när jag levde singelliv i torpet i skogen för många år sen. Jag hittade möblerna för en hundring på Blocket och var rätt nöjd med att jag lyckades fixa med kärra och allt, och köra dit själv och även lyfta av allt själv. Jag kunde ALLT själv på den tiden :). 
Och det är en stol som kanske skulle behöva lite lim och kärlek, men annars har de hållit fint tycker jag. Och jag gillar färgen! 



Jag plockade blommor idag också. Jag plockade bara sånt som fanns i trädgården, både vildvuxet och från mina planteringar. Det blir så fint med så små medel :)



Jag tänkte bjuda på jordgubbar och grädde. Det behöver ju liksom inte vara så mycket mer än så! Nu är ju de svenska också till överkomligt pris, så det köpte jag.




Men...så kom bakivern ändå. Så jag gjorde en mazarinkaka (som jag dock glömde (!!!) ha på glasyr på. Men den är ju god som den är! Till och med jag tog en bit. 



Nu ska här snart grillas. Jag har gjort en blomkålstabbouleh igen, och till det ska det grillas sonens favorit - flintastek :). Fulkött säger en del, men vi gillart.
Andreas köpte en ny sorts öl idag. Jag dricker ju inte öl, men OM jag skulle dricka skulle jag välja den här - för den har så fin flaska :). Det är typ jag och Andreas på. 





Nu hoppas jag på en skön och avslappnad kväll, både till mig och till alla som läser :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar