lördag 4 juni 2016

Blommor, djur och mat

Den som är less på något av det - blommor, djur eller mat - kan lika gärna surfa vidare nu. För det är ungefär de ämnena som den här bloggen handlar om just nu :).

Den som ändå vill fortsätta läsa: Hjärtligt välkommen! 


Vi vaknade i morse av en smäll. Jag öppnar ögonen och möts av solljus utifrån. Men strömmen har gått, och jag fattar ganska fort att det är åska - trots solskenet. Andreas gick upp och drog ur datorer och annat, och vi höll tummarna för att det inte var försent. För strömmen hade gått vid den första smällen. Och snart kom nya. 
Men allt verkar ha klarat sig utom hemtelefonen! Och det är ju ändå överkomligt. 

Sen var vi i stan och hjälpte min mamma att sälja hennes bil. Det gick bra, över förväntan :). Lite sorgligt förstås att sälja pärlan, men nu är det gjort, och de som köpte verkade vara såna som tar hand om den.

När vi kom hem igen var jag nog uppe i varv lite för jag la mig men kunde inte somna trots att jag var helt slut. 

Men när jag väl somnade sov jag som en stock i flera timmar. 

Sen har jag lagat mat! Idag inspirerades jag av Kryddburkens ägg- och baconrulle med chilicheesefyllning.
Såhär blev min variant: 



ÄGG- OCH BACONRULLE MED CHILICHEESEFYLLNING

8 ägg
4 dl grädde
3 paket bacon
10-15 färska champinjoner
½ gul paprika
½ röd paprika
två salladslökar (hela - alltså både det gröna och det vita)
salt, peppar

Fyllning: 

200 g philadephiaost
3 dl riven ost
5 finhackade fefferoni

Topping:
riven ost


Hacka champinjonerna fint och stek i stekpanna med lite salt så de vattnat ur sig och får lite färg. Tillsätt en klick smör och ställ åt sidan.
Klipp ner baconet i en ugnsform och ställ in i ugnen, 200 grader, i en kvart så det blir stekt och får en aning färg. Lägg på hushållspapper så baconet får rinna av. 


Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över baconet, champinjonerna samt finhackad paprika och salladslök, på smeten i långpannan. 

Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.

Ta ut och låt svalna lite. Rör under tiden ihop philadelphiaosten med riven ost och finhackad fefferoni. Bred röran över "pannkakan/omeletten". Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret, strö över lite riven ost, och gratinera i ugnen, 10 minuter i 225 grader så osten smälter och får fin färg. 


Låt stå i tio minuter innan servering. Servera med sallad!


Och det hela avnjöts förstås utomhus. Vem vill sitta inne såna här kvällar??





Till efterrätt åt vi jordgubbar och jag tog t o m lite glass :). 




Kaprifoldoften i vår trädgård är bedövande just nu på kvällarna! Uppe på kullen på baksidan blommar kaprifolen som besatt. 





Förra veckan uttryckte sonen önskemål om en hängmatta. Vi kollade lite men det blev inte att jag beställde. Ikväll när vi satt och åt kom ämnet upp igen, och då upplyste Andreas om att vi faktiskt har en hängmatta :). En sån med ställning. Så den åkte fram!
Pågen la sig i den och genast kom Wilmer och ville vara med. Lillhusse är hans favorit. 





I flera dagar har bräkandet från ett litet lamm ljudit över gården. Lille Pricken, flasklamm som vuxit upp i grannens kök, ska försöka vänjas vid ett liv ute i hagen. Men han längtar efter sin mammi och pappi, och idag fick han (tillsammans med fjolårets flasklamm) en egen hage precis vid husen. På andra sidan vårt staket. Där verkar de lite nöjdare :). 


Pricken ropar "BÄÄÄÄÄÄ!" :)

Prickens kompis (som jag glömt namnet på) gillar att bli klappad.

Wilmer såg nya kompisar i lammen.




Pricken bland blomster.


Utsikt från kullen. Här skulle vi gilla en hammock...

Hundkex.

Blixten.

Maj-Lis.



Den fina rosenbusken på framsidan hade jag ju en bild på häromkvällen. Nu blommar hela busken. Nu vet jag att det är en "midsommarros", eller "Finlands vita ros". Kan det bli bättre? SUOMI!! <3






Kan inte de här dagarna och kvällarna vara för alltid?




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar