torsdag 4 oktober 2012

Fårskallar och hönshjärnor

Jag gick ut nu på kvällen en stund med hundarna i trädgården. Jag kom på att jag skulle glo lite på kullen där jag så hemskans gärna skulle vilja ha en grillplats. Har jag berättat om den planen? Jo, jag tänker mig inte en grillplats med en grill eller så. Utan en grillplats där man tänder en brasa och sitter sådär ni vet, på stockar eller så, runt elden och grillar.
Ute på vår baksida finns en så himla fin plats, med fin utsikt och nära till köket (för att hämta grejer), och ja, helt perfekt helt enkelt. På sommaren är det nog inte aktuellt att sitta där och grilla, då är det alldeles för flugigt. Men tänk nu på hösten! Och på våren! För att inte tala om vintern!  Kolla vilken fin plats:

Bort med den fula, trasiga torkvindan! Och fram med stenar och kanske ett cementrör och stockar och ett stort grillgaller. Det skulle bli hur fint som helst!
Men bäst som jag står där så hör jag bräkandet. "BÄÄÄÄ!" "BÄÄÄÄÄÄÄÄ!".
Jodå, på andra sidan staketet hade fåren märkt min närvaro och blev sugna på äpplen.

Såklart hämtade jag äpplen åt dem :). Det ligger sjukliga mängder äpplen i hela vår trädgård, trots mina försök att göra allt möjligt av dem. Se, drivor!!..
 
 
Fåren blev i alla fall glada :)
 
 
Och Doris var nyfiken på dem, men höll sig lite på avstånd för säkerhets skull... ;)
 
 
 
 
En annan hörna i trädgården som skulle kunna bli så fin är ett ganska stort stenparti som just nu är övervuxet med gräs och ogräs. Men titta, tänk så fint det skulle kunna bli!
 
 
 
Rundan i trädgården avslutades hos hönsen. De hade gått och lagt sig för kvällen, så jag behövde bara säga godnatt och stänga om dem. Mina fina höns!
 
 
Kvällen blir lugn och fin. Det blir kanelbullefika - det är ju trots allt kanelbullens dag! Jag har i o f s redan ätit kanelbulle. Jag orkade inte baka, men innan jag hämtade P från skolan så åkte jag till ICA och köpte varma (butiksgräddade) kanelbullar. Sen satt  han och jag i solskenet på yttertrappen och åt kanelbullar som vi sköljde ner med iskall mjölk :). Såna små stunder är så himla, himla mysiga. Det är såna stunder som är det riktiga livet!
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar