tisdag 9 oktober 2012

Regn hos mig

Om man tittar ut så kan man tro att det är en dyster dag. Himlen är jämngrå, det blåser och regnar.
Men även även om det är regn ute så är det sol inne, sol i hjärta och sol i sinne :). Inte av någon helt speciell anledning, men det har varit en bra dag såhär långt.
Ja, inte tack vare Doris, kan jag säga - hon höll mig vaken nästan hela natten. Det var ett evigt hallå kring hennes fina valp. Den skulle äta och den skulle tvättas, och hela tiden måste man ju vakta så ingen försöker ta den. Doris krävde att jag skulle engagera mig lika hårt som hon, så om jag somnade så väckte hon mig - "Hallå, här är min bebis! Kolla då! Titta, nu ska bebisen äta, hjälp mig att lägga den tillrätta! Oj, hallå, vakna, nu råkade Igge röra på sig, han tänker nog äta upp min bebis, hallå matte, hjälp mig då! Vakna, nu ska bebisen tvättas, titta, nu tvättar jag den. Oj, kan jag få ligga under ditt täcke? Hallå! Men sov inte då! Titta så fin. Klappa den då!".
Oavbrutet. Hela natten. Eller i alla fall kändes det så. Jag sov nog ett par timmar sammanhängande i alla fall.
 
Men så kom morgonen, jag skjutsade P till skolan, kom hem och satte mig och fick iväg ett par bra idéer på artiklar. Hoppas det blir napp!
 
Sen kom vår nya torktumlare, yey vad glad man kan bli för en torktumlare känner jag :) Den är jättefin och den lyser så fint inuti när den tumlar - åh så härligt!
 
Och så ringde J (dottern) - hon hade glömt att ta med en hög hatt som de behövde i skolan idag. Det var något med "Slash" och..ja, jag vet inte riktigt, hon går estet, det är väl allt jag kan säga om det :). I vilket fall som helst var jag en god mor och åkte in till stan med hatten. Doris fick hänga med för att komma ifrån sin bebis lite. Bebisen la vi i hallfönstret för att sova.
 
Sen åkte jag vidare till vår lilla byhåla. Där finns nämligen världens sötaste lilla butik. Den heter Hantverksboden och det är några jätteduktiga tjejer från kommunens LSS-verksamhet som sitter där och gör de mest fantastiska hantverk som de sedan säljer. HELT makalöst fint!
Jag känner dem en del sen förut, jag har skrivit lite reportage om dem och varit i butiken och handlat en del. Springer jag på dem på byn så pratar vi, det är ett härligt gäng! :)
Länge har jag tänkt att jag så gärna skulle vilja jobba där. Jag vill förstås inte släppa skrivandet, men det vore så roligt att hoppa in ibland och göra annat, och just där skulle jag nog trivas som fisken i vattnet. Vi får se om det blir så nån gång :).
 
Ja, så har jag handlat lite på ICA. Idag ska jag servera något nytt - ryssröra i pitabröd, med gurksallad och yoghurt. Receptet hittade jag hos Kryddburken - http://kryddburken.se/2012/01/11/ryssrora-en-favorit-fran-skoltiden/
 
Recension på middagen kommer sen :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar