måndag 12 maj 2014

Fantasilös fotograf

Ja, det är vad jag är.
Idag t ex, lagade jag så god mat som panerad, stekt, örtfylld strömming, hemlagat mos, rivna morötter och lingon. Ja, ni förstår vilken festmåltid!
Men när jag väl ska fota så bara *KLICK*. Ingen tanke alls bakom. Nu när jag tog upp bilden på datorn såg jag hur aptrist den blev. Hur svårt hade det varit att strö lite örter över moset, t ex?... 




Aja, nu blev det såhär. Och maten var verkligen god, även om den ser ut som sjukhusmat.
(Och strömmingfiléerna lades bara ihop med hackad dill, persilja och gräslök emellan, saltades, och panerades med en blandning av rågmjöl och vetemjöl. Stek i smör. Klart.)

Men nu en annan tråkig sak: Idag ramlade jag.
Ja, det låter som att jag är minst åtti, och så känns det också vissa dagar. Idag var jag yr som bara den, värre än vanligt. Och så skulle jag ut i hallen och kolla en grej och *TJOFF* så låg jag där på golvet. Med yrsel och hjärtklappning. Inte en plan på att komma upp, så jag gav upp den tanken för ett tag. Ingen telefon hade jag i närheten heller. Men som tur var hade jag en kudde inom räckhåll, på hallbänken. Den tog jag och la under huvet, och så låg jag där och filosoferade en stund tills yrseln och hjärtklappningen stillat sig. Sen kom jag upp igen, ingen skada skedd, inga vitalare delar skadade (inga delar alls faktiskt, förutom att jag sträckte mig lite i armen).
Men det var faktiskt första gången jag ramlat sen jag blev sjuk, även om jag varit nära många gånger. Så vi får väl se det som en engångsföreteelse :). Nu ska jag stå stadigare på benen framöver. 


Men annars har dagen varit fin! Jag har bland annat pratat länge i telefonen med en vän som jag egentligen bara känner från nätet, och aldrig har träffat men telefonerat med nån gång ibland. Det var kul som alltid :).

Och så har jag sett den här filmen: http://urplay.se/Produkter/180676-De-obekvama-Underbara-Clara

Det är Clara Lidström som driver bloggen UnderbaraClara, som berättar om sin syn på arbetsliv, ekonomi och miljö bland annat. Mycket tänkvärt, och jag satt häpen för jag visste ju sen innan att hon har ganska lik inställning som min, till de frågorna. Men det här var så mitt i prick! Till och med en del formuleringar.
Se filmen om du har tid, och har du inte tid så jobbar du alldeles för mycket :). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar