tisdag 20 maj 2014

Somrigare än somrigast

Ikväll fick jag för mig att koka rabarberkräm. Åh som jag har längtat efter det länge! Och ikväll blev det av.
Jag hade även i jordgubbar. De var förstås utrikiska, men smakade alldeles utsökt.
Och så lite gammaldags mjölk på det, den lite fetare sorten.... Åh, det här smakar sommar! 


Rabarber- och jordgubbskräm

800 g rabarber

200 g jordgubbar
4-5 dl vatten
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
saften från en halv citron
4 msk potatismjöl


Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en stor kastrull. Häll i vattnet och sockret samt vaniljsockret och citronsaften.
Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter, tills rabarberna är mjuka och går att mosa mot kanten med en slev. Vispa gärna med en ballongvisp så mosar sig rabarber och jordgubbar bra.

Blanda potatismjölet med lite vatten och häll sedan i det i tunn stråle i kastrullen under omrörning. Låt koka upp. Färdigt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar