torsdag 22 maj 2014

Köttfärssoppa med sting (och pasta :))

Idag var planen en soppa. Jag hade köttfärs, jag hade pasta, och resten tog jag lite vad som fanns.

Såhär gjorde jag den:

Köttfärssoppa med pasta

1 gul lök

1 vitlöksklyfta (stor)
ca 1 paprika (fast jag hade en snutt var av tre olika färger)
1 liten burk majs
500 g nötfärs
500 g passerade tomater
ca 5 dl köttbuljong
½-1 dl färsk timjan, hackad
1 tsk chiliflakes
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
en gnutta socker
3 dl okokt pasta

Hacka lök och vitlök, samt paprika. Fräs i lite olja i en gryta. I med nötfärsen, fräs tills färsen är genomstekt. I med majsen samt de passerade tomaterna och buljongen. Krydda med timjan, chiliflakes, tomatpuré, salt, svartpeppar och socker (socker är alltid bra att ha i, bara typ en tesked, när det är tomat i!). Smaka av, häll i pastan (jag valde fullkornspasta, men det är ju en smaksak!) och låt sen småputtra under lock tills pastan är genomkokt. Smaka av igen, servera!

Idag hade jag dessutom bakat bröd till. Samma bröd som häromsistens när jag kokade soppa, receptet hittar du HÄR. Det brödet är så lättbakt och går så himla smidigt, plus att det är lite sådär segt och gott :). 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar