söndag 18 maj 2014

Ibland får man göra det lätt för sig

Jag gillar verkligen inte tanken på all helfabrikatmat som köps. Jag tycker att man ska lära sig laga maten från grunden. Det är det vettigaste ur alla synpunkter, så är det bara.
Men ibland, när tiden eller orken inte riktigt räcker till, så är det ju bra att det finns genvägar.
Och en del av de där genvägarna är faktiskt ganska goda också!

Jag skulle aldrig i mitt liv köpa sån där lasagnemix. Typ "Tillsätt bara köttfärs, lasagneplattor och ost!" Ja? Vad är det då i mixen, undrar jag?... Vad är det där i som gör att det blir så mycket enklare att laga lasagnen med den, än att göra en själv? Det fattar inte jag.

Men EN sak som är otroligt god och som vi gärna äter här hemma, är Mamma Scans färdiga panerade schnitzlar ur frysdisken. Jag VET att man inte vill veta vad som är däri, men de är i alla fall goda och de går snabbt att göra - betydligt snabbare än att skära köttet själv och sen slabba med paneringen. Visst, det bästa är ju hemmagjort förstås - men de här är helt klart en favorit hos hela familjen. 

Kokt svensk färskpotatis med dill och en klick smör, haricot verts samt lite kapris fullbordade det hela.


Så schnitzel blev det idag, efter att jag och Andreas varit ute på en lång söndagstur med bilen. Jag mitt arma pucko glömde kameran hemma och det var ju synd, för på många ställen var det så vackert så ögonen nästan sprack....
Men i Skagersvik, vid badplatsen, tog jag i alla fall ett par bilder med mobilen. Så blir ju kvalitén därefter också...men ändå. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar