lördag 8 februari 2014

Det blev ett långt uppehåll

Jag gick och fick en stroke rätt vad det var, i mellandagarna. Två veckor på sjukhus blev det, och sen återstår ju en längre tids rehabilitering.

Men det här är ingen sjukdomsblogg. Jag har lite svårt för människor som blir sin sjukdom, så det vill jag undvika. Ett tag tänkte jag att jag skulle skrivit en alldeles hemlig blogg som bara jag kunde läsa, om mina krämpor och så. Men...ah. Nä. Det är inte riktigt min grej. En hel blogg liksom. Nä, det lät jobbigt. 
Sen tänkte jag att jag skulle skrivit lösenordsskyddade inlägg på den här bloggen, om sånt som inte alla behöver veta. Men det sket sig eftersom det inte går att göra så på blogger. 

Så nä, jag kör på som vanligt :). Kanske gnäller jag någon gång, men då får det bli så. 

Idag har jag i alla fall hängt på auktion. Mycket skräp vid första anblicken, men så hittade jag några fina grejer jag siktade in mig på. Dels var det en fin "hylla" i vitmålat trä, med fem våningar. Typ 1.20 hög. Perfekt för att ha ute och odla kanske smultron i, tänkte jag!
Men den blev dyr, så den slog jag ur hågen. 

Sen hittade jag en fin gammal fågelbur. Inte för att jag vill ha någon fågel i, men en blomma kanske? Eller nåt annat. Och se, den köpte jag :) 150,- fick jag betala - lite dyrt kanske, men jag hade bestämt mig för att jag skulle ha den. 
Det fanns också en fin teservis i vitt och blått. Gammal, men jättefin! Men så fanns där också en fantastiskt fin pall som man kunde öppna och så var det ett syskrin inuti... ÅH så fin, den ville jag ju absolut ha! Men mina finanser är ju inte så fina just nu, sjukskriven och allt, så jag tänkte att ok, då skippar jag teservisen och siktar in mig på pallen.
Jag skippade teservisen så intensivt så jag sen satt och såg på som ett fån utan att säga ett ljud när den såldes för TJUGO SPÄNN!!! Hallå?? Var fanns hjärnan då?? Klart jag hade haft råd med en femtilapp eller så. Men nädå, där satt jag, förmodligen med öppen mun som den byfåne jag är och bara såg den försvinna för en tjuga. *DOH*


Men pallen, den missade jag inte. Och jag fick den! Jag fick ge 220 pix, men det var den absolut värd. Den var alldeles proppfull med gamla sygrejer - nålar och tråd och knappar och garn och virknålar och resårband och knappnålar och ja, ALLT. Verkligen allt! Jag har inte ens hunnit gå igenom allt än. Det får bli kvällsnöjet. 

Flåt för den kassa kvalitén på bilderna. Jag har lånat ut min kamera över helgen till Johanna, så det fick bli mobilkameran som fick stå till tjänst idag.

(bur och syskrin)

(översta "lagret" i syskrinet)

(under det översta lagret...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar