torsdag 20 augusti 2015

Åkes nya hus

Åke är vår fina röda katt. Eller det är mer husses röda katt. Mig älskar han inte så mycket, men husse avgudar han.
Åke är kastrerad och allt sen barnsben, men ändå kan han få för sig att skvätta inne. Så för många år sen bestämde vi att Åke ska mest vara ute, bara inne under uppsikt. Herregud, det går ju ingen nöd på honom - han har en hel lagård som han ofta sover i (känner vi på doften när han kommer hem), och han får mat varje dag, och han får kel så ofta han vill. På altanen har husse inrättat ett hem åt Åke vintertid - utemöblerna har ställts så det inte ska blåsa in på honom där han ligger på dynor och kuddar och madrasser och filtar på en bänk. Ingen snö, ingen kall vind ska komma åt Åke.
Och varje kväll vid sextiden sitter han här utanför och väntar på sin husse. Då ska husse ge honom mat.

Men det kändes ändå inte bra. En bänk liksom. Det blir kallt ibland på vintern.
Så häromveckan åkte vi iväg och köpte ett fint hus åt Åke. Jag hittade det på Blocket och ringde genast, och nästa dag hämtade vi det.
Det såg mycket mindre ut på bilden..... I verkligheten var huset (hundkojan) väldigt stort och tungt. Säljaren hjälpte till att lyfta upp det på släpet.
Hemma hjälptes vi åt, jag och Andreas och min påg, att lyfta av. Sen fick en god vän komma och hjälpa till att baxa huset på plats vid väggen. Inga nordanvindar kommer nånsin att komma in i Åkes hus! Och det är isolerat med frigolit inuti, så värmen stannar kvar.

Hittills har det mest varit Maj-Lis som sovit där inne, och då bara sovit middag på dan. På natten är hon inne.
Men idag serverades middagen i huset, och då gick Åke också dit.

I helgen ska vi försöka hinna måla huset rött så det matchar övriga byggnader :). Och så ska jag skriva "Här bor ÅKE" på skylten ovanför dörren. Sen har Åke ett hus värdigt den kungligt maffiga lejonhane han är!



Maj-Lis och Åke har inflyttningsfest

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, visst är det :) Han har synts till där då och då så han verkar rätt nöjd med det.

      Radera