onsdag 5 augusti 2015

Dagsutflykter

Vi skulle ju inte åka på nån semesterresa i sommar, hade vi bestämt - d v s innan vi kom på att vi skulle åka till Öland.
Men små dagsutflykter skulle vi göra, hade vi bestämt! Och det har vi faktiskt gjort också. Vi har varit på Kinnekulle, och i Hjo, och i Askersund... Och igår åkte vi till Kristinehamn.

Det låter ju inte som några metropoler direkt, och det är det inte heller. Men det finns alltid nåt att se och göra!

Dottern och hennes pojkvän hängde med till Kristinehamn. Planen var loppis, Picassostatyn samt att käka pizza på en himla bra pizzeria som jag och Andreas upptäckte på vägen hem från Värmland sist.
Och så blev det! :)

Först lunchade vi. Pizzan var precis lika god som sist. 


Ser ju ut som en vanlig pizza. Och det är det - men jättegod! Och så är den färdigslajsad när man får den. Och så får man den på en snurrplatta. Och så kom de ihåg att jag vill ha SÅSEN BREDVID (ja, jag skriker för det är jätteviktigt och jag blir irriterad varje gång som man sagt det jättenoga och lik förbaskat har de dränkt pizzan i sås när man får den...)


Sen gick vi på loppisar. Jag har inte fotat mina fynd, men en fin tavla (ett gammalt foto med Mariestadsmotiv, Mariestad är min barndomsstad) blev det, och en fin teburk. Egentligen spanade jag på en fin tekanna också, men jag vet inte varför jag inte köpte den. Jag tänkte väl att jag har ju en vattenkokare (hur kul och snyggt är det?..) och att det drar onödig energi att koka vatten på spisen, och att vi har så mycket grejer i köket redan.
Men hallå, en snygg tekanna!! Det hade ju varit fint att ha till höstens tebjudningar....
Aja.
Det andra var snyggt i alla fall. Och Andreas köpte en jättefin kaffekvarn. Dottern hittade en kåsa som det stod "Abisko" på, och det passar ju fint eftersom de ska dit och vandra på fredag :).

Sen tog vi oss ut till skärgården, till Picassostatyn. Tänk att Picasso har gjort den! Den är ful, men den är kul att titta på ändå. 


Ungdomarna springer före oss gamlingar. 

Den står där så fint på udden, vid vattnet. Det var många fler än vi som ville se den just igår :)

Närbild. Ful va? Men lite speciell ändå.


När vi kom hem var jag helt slut som artist igen. Låg som en död sill i sängen och försökte samla krafter.
Och jag lyckades! För på kvällen satt vi ute i paviljongen, jag och Andreas (ungdomarna hade åkt hem till pojkvännens föräldrar). Andreas med en öl, jag med Fanta Zero. Och det var en sån där jättehärlig sommarkväll med solnedgång och allt.

Idag har Andreas plockat körsbär och sen har vi kärnat ur dem. Imorgon ska jag koka körsbärskräm. Mer om det då!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar