söndag 1 maj 2016

Det våras här hemma

Våren har ju varit lite kylig. Solen har skinit många dagar, men blåsten har varit lite kall och elak.

Men idag var det faktiskt en ljum vind som blåste! Och solen sken. Så när jag skulle välja på att gå och lägga mig för en tupplur eller att sätta mig ute vid söderväggen för en romåcola så blev det söderväggshäng.

Andreas kom också och satte sig, och vi hade lite snack med grannen över staketet. Trivsamt :). 




Igge gör sin mildaste min

Maj-Lis kelar med sin pappi.


Jag var hos mamma idag och lämnade en smörgåstårta. Hon fyller 75 nu i dagarna och jag tänker att idag och imorgon kanske det kommer någon som ska gratulera - och då är det ju roligt att ha nåt att bju på! Så en smörgåstårta blev det. 






Finns det nåt kvar imorgon kväll så åker vi nog dit och äter upp det :)


Här hemma blev det pepparrotskött till middag. Finaste högrevsbiten från kon från hagen här bredvid blev till en gryta. Jag tog två gula lökar, två morötter, två lagerblad, 20 vitpepparkorn och lite salt i en gryta med vatten. Kokade upp, och så la jag i köttet, helt i en bit.
Två timmar senare  var köttet uppe i 75 grader, och då tog jag ur det. Silade skyn, och blandade med grädde och lite mjöl (nej, jag ska inte äta mjöl - men den här såsen åt jag så ytterst lite av så det blev inga kolhydrater att tala om). I med hackad persilja, salt, vitpeppar och så typ en deciliter riven pepparrot.
Andreas fick färskpotatis till maten. Själv åt jag det hela med kokt broccoli och blomkål, och några körsbärstomater. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar