söndag 8 maj 2016

Värmen fortsätter

Vi drog iväg i förmiddags på bilpromenad, jag och Andreas. Finåkning!
Första stoppet var på ICA, där vi provianterade lite lunch som vi skulle ha med oss. 
Och så var vi på loppis i Lagerfors. Där fanns inte mycket att hänga i julgranen, men en film köpte jag i alla fall. 

Så tänkte vi åka ner till badplatsen i Beateberg och äta lunch. Men där var det fullt av folk. De badade kanske inte direkt, men hade väl precis som vi blivit lockade av det vackra vädret och var där och..tja..chillade bara.
Och eftersom vi är lite folkskygga av oss ibland så drog vi vidare. Vi åkte till Magderud, till stället där vi fikade sist vi var ute och finåkte i de trakterna. Där var det också nåt gäng, men de var på lite håll så det kunde vi gå med på :). 


På vägen hem, efter Undenäs, däckade jag helt och vaknade inte förrän vi var hemma! Så kan det gå. 

Ikväll har vi planterat lite igen. Jag köpte ju rosenhallon igår på loppis, dem grävde vi (läs: Andreas, jag stod mest och pekade och var moraliskt stöd) ner. Och så den här!:


Är det nån som vet vad det är? Det var som en lång stängel men den skulle grävas ner såhär ungefär. Det var nån form av lökar som den skulle föröka sig igenom. Ja, jag lyssnade inte så jättenoga, eller så har jag bara glömt. Men vad är det?

Och så vattnade jag allt jag har planterat hittills. De måste ju få en chans att växa till sig...





Ser kanske inte så mycket ut för världen än - men vänta ett par veckor så får ni se :)



Kryddorna grävde jag ner också i sina lådor. Vis av erfarenhet efter förra årets myntaincident (myntan tog över hela kryddlådan, helt obarmhärtigt), fick myntan bo i en egen liten balja. I trälådorna har jag kryddsalvia, rosmarin, citrontimjan, oregano och lite annat. 




Jag vill ha mer blommor! Jag kommer att ruinera mig på blommor. Det är då ett som är säkert. 

En bild på Åke också. Jag skulle fota honom och då gäspade han precis, och jag trodde att jag fick en maffig gäspbild. Men när jag sen tittade på bilden så var gäspningen redan över, och Åke ser ut som en drogad, arg stolle. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar