lördag 10 augusti 2019

Favoriter som återkommer

Dit hör definitivt den här tonfisk- och räkrouladen. Så himla god som en lättare middag, eller som förrätt till en finmiddag!
TONFISK- och RÄKROULAD
1½ dl vatten

1 dl grädde
50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
3-4 ägg

Koka upp vatten, grädde och smör. Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper från kastrullen. Låt svalna något. Rör i äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje. Bre ut i långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Under tiden gör du röran: Blanda tonfisk (på burk, i vatten), kokt ägg, vispad grädde, hackad rödlök, majonnäs, räkor, dill, salt, peppar, citron. Blanda det torra först och ha i grädde och majonnäs sen, så har du koll på när det blir lite lagom "kladdigt". 
När den däringa "botten" har svalnat, brer du på röran som på en rulltårta, sen rullar du bara ihop och skär upp i skivor. Jag brukar lägga två skivor på varje portion, och dekorera med färsk dill, citron och räkor!






Igår var den vår middag - idag åt vi resterna till brunch :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar