torsdag 22 augusti 2019

Krämig svamppasta

De där kantarellerna i min frys, de är som en skatt. Av dem kan en göra tusen olika rätter.
Idag blev det en kantarellpasta. Eller, jag hade även i skogschampinjon, så det blev svamppasta :).

KRÄMIG SVAMPPASTA


500 g tagliatelle

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 stora skogschampinjoner
ca 4 dl förvällda kantareller (det är kanske ca 1 liter färska)
1½ dl vitt vin
1½ dl grädde
2 msk kantarellfond
ca 2 dl riven parmesan
en näve bladpersilja
salt, grovmalen svartpeppar

Hacka lök och vitlök fint. Hacka även svampen ganska fint (inte helt mosat, men kanske ½-centimetersbitar. Men spara gärna några kantareller till uppläggningen!). Fräs lök, vitlök och svamp i en gryta i en klick smör tills allt är mjukt och glansigt. Rör om under tiden. (Ungefär här kan du sätta pastavattnet på kokning!)

Häll i vinet och låt sjuda tills vinet kokat in. Hacka bladpersiljan (spara gärna lite av den också till uppläggningen!) och ha i. Häll på grädden och kantarellfonden. Låt det hela sjuda så det kokar ner och blir lite tjockt och krämigt. Smaka av med salt och peppar.
När pastan är klar och du hällt av pastavattnet (använd gärna ca ½ dl till att röra ner i pastan igen!) så blandar du sås och pasta i grytan, och rör ner parmesan.
Toppa med lite extra parmesan vid servering, och så de sparade kantarellerna (som du fräst i lite smör och saltat) samt lite bladpersilja. 






1 kommentar:

  1. Free Play in Roulette for Real Money 2021
    Play Roulette online for Real Money ➜ Try the game ㅅ ㅇㅌ 추천 online for 바인드 토토 free and win real money with Casino 바카라 필승법 Sites 브라벗기 ➜ Join 바카라몬 now and claim ⭐ Free

    SvaraRadera