måndag 1 september 2014

En krispig blåbärspaj

Krispig, förresten?...jomen jo, lite krispig var den. Lite knäckig, sådär.
Sist jag gjorde blåbärspaj gjorde jag med smuldeg. Det blev väldigt sött, insåg jag.
Igår gjorde jag en annan typ av pajdeg - med rörsockerströ, och med havregryn bland annat.
Såhär:

BLÅBÄRSPAJ MED LITE MER VUXEN SMAK


175 g smör
1½ dl rörsocker strö
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 ägg
1 tsk vaniljsocker


5 dl blåbär
1 msk potatismjöl


Lägg alla ingredienser (utom blåbär och potatismjöl) i en bunke. Vispa ihop hastigt med en elvisp.
Häll blåbären (det går bra med antingen färska eller frysta) i en smord form. Pudra över potatismjölet och blanda om.
Strö degen över. Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg.
Låt svalna lite, och servera sen med lite vaniljglass, vaniljsås eller kanske en klick grädde.

Igår valde vi vaniljsås :). 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar