måndag 8 september 2014

Morotsbiffar och en paniksås

Dagens veggodag var planerad med morotsbiffar, kvarngryn och en god tomatsås. Så var planen.
Och det blev det också!


Biffarna gjorde jag såhär:

MOROTSBIFFAR

5 finrivna morötter
1 finhackad gul lök
3 ägg

½ dl ströbröd
2 msk potatismjöl
salt, vitpeppar, lite chiliflakes

Vispa ihop äggen med ströbröd och potatismjöl. Tillsätt löken. Låt stå i fem minuter, och tillsätt sen morötterna. Krydda, blanda ihop och smaka av!
Forma biffar med händerna. Smeten är rätt lös, men det går. Stek i rapsolja på ganska hög värme, så biffarna får fin färg på båda sidorna.

Men när jag sen skulle göra tomatsåsen hade jag ju tänkt mig att jag skulle ha krossade eller passerade tomater hemma. Men icke!

Därför blev tomatsåsen väldigt improviserad. Såhär:


TOMATSÅS I PANIK

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
ca 1 dl chilisås
2-3 dl grädde
salt, peppar, senapspulver, paprikapulver, chiliflakes

Fräs lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomatpuré och chilisås, låt puttra en stund. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra en stund, smaka av och tillsätt ev. lite socker om såsen känns för skarp.

Grönsaker till det, och så kvarngryn. Finfin veggomat!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar