måndag 22 september 2014

Falukorv med extra allt!

Det har slagit mig under dagen att det är väldigt många som har lagat falukorv i ugn idag.
Jag gillar inte att göra som "alla andra", men eftersom jag planerat in falukorv till idag så fick det bli det! :)
Falukorv kan ju göras på tusen olika sätt. Sonen ville ha sin helt "ren" - skuren i snittar men utan något på. Så det blev det för honom.
Men min och Andreas falukorv gick jag all in på! Den fick verkligen extra allt.

Jag är ju väldigt förtjust i att använda egna äpplen i maten. Och till falukorv och lök passar ju äpple väldigt bra, så det vore ju dumt att inte göra det nu när äppelträden dignar av frukt!

Jag skar snittar i korven, och så hade jag lite chilisås i varje snitt. Sen skar jag tunna klyftor av gul lök och äpple, och hade i en äppelklyfta i varannat snitt, och en lökklyfta i varannat. Sen hade jag även i lite ost i snitten, och smulade även lite ovanpå.
Jag hade skurit mycket äppel- och lökklyftor, och dessutom strimlat purjolök, och det som blev kvar av äpple och lök, plus purjolöken, strödde jag runt korven i den smorda formen. Jag hade lite flingsalt på lök- och äpplebitarna runtom, och så pepprade jag med grovmalen svartpeppar ovanpå allt. JO, och så en sträng sötstark grovkornig senap på också! :)



Och så in i ugnen, 225 grader i 20-25 minuter (tills det fått fin färg). 


Och så förstås hemmagjort potatismos till. Och min egeninlagda gurka. Gött!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar