fredag 19 september 2014

Fint helgsnacks

Det här är något som passar både som en liten förrätt kanske, eller som drinktilltugg. Eller bara att snacksa på istället för chips och annat! Lite matigare, lite roligare, väldigt mycket godare.

Jag har gjort dem vid några tillfällen och varje gång har de gått åt som smör i solsken. Och enkla är de att göra också! :)

Det är smördegssnittar. Man tar en rulle med färdig smördeg och rullar ut. Skär i bitar, typ 4-5 cm.
Lägg bitarna lite isär på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, och sen med lite pesto.
Lägg på en bit soltorkad tomat samt en liten bit mozzarella. Strö över finriven parmesan, lite flingsalt, och toppa med ett basilikablad. Och sen in i ugnen i några minuter, i 225 grader. När de fått fin färg och osten smält, är de klara!
Äts ljumna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar