tisdag 26 maj 2015

Chicken a la King

När jag var liten så gjorde min syster en kycklingpaj en gång. Den var SÅ himla god - mild och krämig i smaken, och med ett frasigt pajskal.
Den pajen gjorde vi sen då och då när jag bodde hemma. Och den är fortfarande en av mina favoritpajer. Kycklingpaj kan ju vara lite hur som helst - en del är kryddiga och med sting. Men den här är som sagt mild och krämig.

Det tog till alldeles nyligen innan jag förstod att pajfyllningen faktiskt är densamma som Chicken a la King - en rätt som jag hört talas om men aldrig lagat.

Så idag gjorde jag det - ingen paj, utan en Chicken a la King :). Jag har inga mängder i receptet, för det här är något jag gör på en höft. 



CHICKEN A LA KING

1 kycklingfilé per portion
paprika i olika färger
champinjoner (jag vill gärna ha hela burkchampinjoner till det här, det är vad jag är van vid)
vetemjöl
2 delar kycklingbuljong, 1 del grädde
salt, peppar


Tillaga kycklingfiléerna i ugnen - 225 grader i ca 20 minuter (de ska vara tinade, annars får du öka tiden). Lägg dem bara i en form, salta och peppra, och så in i ugnen.

Under tiden hackar du paprikorna grovt och fräser i smör i en stor gryta tillsammans med champinjonerna - inte så de får färg, men så de blir mjuka och glansiga.
Pudra på vetemjöl, rör om och häll sedan över kycklingbuljong och grädde. Låt puttra en stund, rör om. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

När kycklingen är klar, riv isär filéerna med två gafflar i ganska stora bitar. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra med en stund.

Ja, sen är det klart! 




I många recept har man också lök i. Det kan ha varit det i receptet som min syster gjorde efter också, men hon gillade inte lök så hon kanske hoppade över det :). Så det har inte blivit att jag har haft det i heller. Men kanske ska jag ha det nästa gång? Kanske små hela/halva schalottenlökar?...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar