fredag 29 maj 2015

Tack, käre Ernst!

Ernst Kirschsteiger har ju en programserie nu där han hänger runt i Toscana och lagar mat och rullar ostar och bygger utekök och sånt.
Jag gillar Ernst! Han är som han är och skäms inte ett dugg för det, och han kommer med de mest fantastiska beskrivningar på saker och ting. Och så lagar han så himla fin mat! Bara en sån sak! :)

Häromveckan gjorde han egen pasta och kokade en sås/röra till. Det var med prosciutto, lök, tomat, rödvin och oregano. Och så finfina små krutonger på, och färsk basilika.

Det blev jag sugen på att göra! Dessutom hade vi stående en jättefin flaska rödvin som vi fått av vänner för ett tag sen. Vi har väntat med att öppna den, för ett speciellt tillfälle. Och nu kände vi att har vi italiensk afton, så vad passar bättre än ett fint italienskt vin till?
Vinet heter Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico. 



Och det var väldigt gott! :) Ska ni prova ett lite finare vin så kan jag rekommendera det här. Jag är ingen vinkännare, men jag känner skillnad på gott och äckligt i alla fall - och det här hörde definitivt till goda viner!

Och pastan då. Jag har aldrig gjort egen pasta förut, men det såg så enkelt och lättvindigt ut när Ernst gjorde det så jag vågade mig på det också :). I Ernsts recept (http://www.recept.nu/ernsts-tagliatelle-med-skinka-tomat-och-rodvin) står det bara vetemjöl, men inte ens Ernst kan jag lyda så bra när det gäller matlagning - så jag tog durumvetemjöl. Det brukar jag ha till pizzadeg och det ger en helt annan stuns och konsistens tycker jag. 

Och nej, det var faktiskt inte så svårt alls att göra pasta! :) Jag har ju ingen pastamaskin, men det är ju bara att kavla och skära. Gick finfint. Nästa gång ska jag försöka mig på ravioli.

Och jädrar hörni, vad gott det här blev!
Men Andreas är inte så jätteförtjust i prosciutto, så nästa gång ska jag prova med vanligt hederligt rökt sidfläsk. Det tror jag blir kalasbra!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar