söndag 3 maj 2015

Odlingstid

Det är hög tid nu att odla.
Andreas har ju varit och hämtat finfina pallkragar för ett tag sen. Idag kom vår käre granne Lennart med en skopa väldigt välgödslad jord (mer gödsel med lite jord i :)). Andreas flyttade över till mina pallkragar (som är tre våningar höga, för att jag lätt ska kunna greja i dem utan att ramla!). Sen fyllde han på med plantjord ur säckar.
Nu står de där så fina, och det är bara för mig att odla!




Så vi drog iväg till handelsträdgården för att tjacka fröer. Det blev ett gäng...allt ska inte i pallkragarna, dock. Men vad roligt det är med fröer - tänk att ur de där små påsarna kommer det förhoppningsvis en himla massa gott framåt sommaren! :) Att de pyttesmå fröerna kan växa och liksom VET vad de ska bli :D....det är förunderligt!




Jag köpte även en blomma som jag inte ens minns namnet på, men som jag ska ha på en fin väggampel som jag köpt på loppis. Rosa och vitt....är inte det somrigt och fint?




Och jag såg så himla fina passionsblommor på handelsträdgården. De var väl typ en halvmeter höga och kostade 149 kronor... Skulle passa finfint till den soliga hörnan utanför tv-rumsfönstret!
Men fiffigt nog köpte jag en passionsblomma redan häromdan, på Lidl av alla ställen. Jag brukar aldrig handla på Lidl egentligen, men nu var jag där för att köpa en speciell apelsindryck som dottern ville ha, och då hittade jag även passionsblomman - i o f s bara typ 20-30 cm hög. Men priset! 29 kronor! Den växer ju dessutom, hoppas man ju :). Håll tummarna!





I rabatten har jag förresten en blomma som kommit upp. Jag måste ha planterat dit den i fjol, men jag har inget som helst minne av det. Jag vet heller inte vad det är för blomma. Vet någon? Vackert lila är den i alla fall, och växer jättefort.





Imorgon ska jag fortsätta mitt trädgårdsarbete.  Nu när Andreas gjort grovgörat så har jag bara det roliga kvar - att pilla i fröna i jorden :).

Och så kommer en väldigt kär vän på besök. Jag ska bjuda på lunch.

Dagens middag blev i alla fall Biff Stroganoff. Det lagade jag för bara ett tag sen, så om någon vill ha receptet så finns det HÄR





2 kommentarer:

  1. Visst är det en julros?! Så vackra och min man hade dem i rabatten långt innan jag kom in i bilden. Tror inte jag hade sett dem innan, men jag gillar den djuplila färgen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, det kanske det är?? Jag har nog bara sett vita julrosor (jag är lite obevandrad i blomvärlden :)) så jag tänkte inte ens så långt! Men nu när du säger det så... Ja, kanske? :)

      Radera