tisdag 21 juli 2015

Turist i mina egna hemtrakter

För tredje året i rad (tror jag att det är?...) har vi haft gäster från Skåne. Det är en fin vän som jag lärt känna på ett nätforum för många år sen, och så hennes familj.

De kom i söndags. Vi fikade lite, och åkte sedan iväg för att titta på slussning i Hajstorp. Där finns ett litet mysigt fik också. Men eftersom vi fikat precis innan (alla utom deras son Simon)så tittade vi andra på när Simon fikade :).


En biskvi och en cola satt fint. 

Någon slussning blev det däremot inte att beskåda. Men det är fint där ändå...



Kvällen spenderade vi hemma med grillmiddag och sen drinkar (blåa, transparenta och lite rosa), öl och vin, och spelandes det eminenta spelet Sanning eller Bullshit. Jag vann INTE, så nu pratar vi inte mer om det.


Igår blev det plättfrukost med hemmagjord jordgubbssylt och vispad grädde, innan det bar av för turistande. Målet var Askersund, men redan en halvmil hemifrån såg vi vår första turistiga grej - broöppning vid Göta Kanal :)



Till Askersund kom vi via Tivedenskogarna. En slingrig väg, men väl framme gick vi till två viktiga deldestinationer - apoteket och systemet. Och så en glass i Askersunds fina hamn...



Vi gick på loppis, och vi såg ett litet fiskmåsbarn. 




Och så åter till Töreboda, för vi hade bokat bord på Mandys. 



Ordentligt mätta åkte vi hem och somliga av oss däckade av ett par timmar efter det hårda turistandet :).

Och sen...ja, eftersom vi ätit så rejält på Mandys så blev det bara "en liten enkel kvällsmat"...






Ja, kan man inte välja vad man vill ha på plockbordet så tar man typ allt :)

Och så blev det drinkar och sällskapsspel igen framåt kvällskvisten. Den här gången spelet som jag och Andreas spelade i stugan i norra Värmland när vi var sist - "Kampen mellan kvinna och man". 



En kan säga att kvinnan är det starkaste könet. Av fyra matcher vann vi flickor tre, och den som grabbarna vann...ja, då fick de bara en massa frågor som ett barn hade kunnat svara på.
Så heja tjejer!



Idag åt våra gäster frukost innan de begav sig hemåt igen. Det är ju en bit att åka.

Men det var fantastiskt roligt att ha dem här! Jag gillar såhär lättsamma gäster - såna som går och öppnar kylskåpet om de är hungriga, gärna åker iväg själva och turistar i närområdet om värdinnetanten inte skulle orka delta, och som har överseende med att i det här hushållet sovs det middag minst en gång om dan :). Välkomna åter, säger vi! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar