torsdag 30 juli 2015

Riktiga körver

Det finns korv och så finns det korv.
Idag var vi på Freijs livs i Lyrestad (uttalas Lyschta, om man ska vara noga...) och köpte grillkorv som de gör själva.

Och det här är intressant. Jag googlade på vad som finns i vanliga såna Hot Dogs ni vet, Scans med busungen Dennis på paketet.
Såhär står det: 


Hot dogs

  • Köttmängd 34%

Innehåll

INGREDIENSER: Svenskt gris- och nötkött (34%), vatten, potatismjöl, fett från gris, bindväv från gris, salt, blod- protein från gris och nöt, druvsocker, lök, potatisfiber, maltodextrin, antioxidationsmedel E325:E300, örtkryddor, kryddextrakt, köttbuljongextrakt, jästextrakt, konserveringsmedel E262;E250, rökarom.





Och sen jämför man med Freijs körver:


Om ni inte ser så står det såhär: fläskkött, nötkött, fett, buljong, potatismjöl, salt, kryddor, lök, gelatin.
Och i Hot Dogs är det 34% kött. I Lyrsta-grillaren 90%. Alltså, vegetarisk mat är finfint. Men äter man körv (med kött i), så ska det banne mig också vara gjort av kött!

Och goda är de också. Vi grillade dem och kokade potatis till, och så den där lök/smör-såsen som jag skrivit om tidigare (hacka gul lök, smält en stor klick smör i en kastrull, i med löken, salta lite, låt puttra på svag värme ett par minuter, klart). 




Imorgon kommer vi att få besök av vänner. Det blir mat, goda drycker, mycket prat och även en del sång, hoppas vi på :). För att vara mer alert när gästerna anländer så har jag lagat maten redan idag. I alla fall varmrätten. Det blir lasagne. Såhär såg den ut innan den åkte in i ugnen:


Vi håller tummarna för att den blir god :). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar