fredag 11 september 2015

En allt-i-ett-grej

Ibland gör jag egen honungsrostad müsli. Dock har det inte blivit av på nåt år nu, eller så.
Men så önskade pågen det en dag - "Åh, mamma, kan inte du göra sån där god müsli?".
Så då bestämde vi att vi ska göra det tillsammans. Och det gjorde vi, tidigare i veckan. Tisdag tror jag att det var.
Problemet blev bara att vi alla tre blev som tokiga i den där müslin, så den tog slut bara på ett par dar! Så igår gjorde jag en sats till.

Det som är käckt med den här müslin är att den blir sådär knäckigt god, mycket godare än de där "crunchy"-müslina i affärn. Men det är väldigt lite sötning i den jämfört med de köpta varianterna.
Dessutom är det inga som helst tillsatser, och den är dessutom billigare. PLUS att den är superenkel att göra!

Såhär: 


HONUNGSROSTAD MÜSLI

7 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl kruskakli
1 dl rågkross
hackad mandel efter behag


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda allt i en stor skål.
Blanda i ett glas några matskedar vatten, några matskedar rapsolja (ca 5-6 msk av varje tar jag), ett par matskedar flytande honung. Krydda med salt, kanel och kardemumma. Rör ihop ordentligt.
Häll vätskan över grynblandningen och rör om med näven.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, och häll alltihopa i där. Ställ in i mitten av ugnen.
Rör om ungefär var femte minut. Efter andra omrörningen kan du ringla över några matskedar sirap och röra om lite till, och så in i ugnen en stund till.

Ta ut när müslin fått lite färg. Låt svalna i långpannan, och häll sedan över på burk. 




¨


Alltså den här müslin är så himla bra! Man kan äta den till frukost eller mellanmål eller kvällsmat såklart, med lite A-fil blir den kalasbra.
Men den är också jättegod om man är lite sötsugen. Då kan jag ta typ en halv deciliter eller nåt i ett litet glas, och äta med sked bara som det är.
Man kan förstås blanda i russin eller annan torkad frukt om man vill :). Eller bär. Eller vad man nu gillar.
Men jag gillar den bäst med bara lite fil...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar