söndag 6 september 2015

En sån där vansinnigt stillsam helg igen...

Jag har ju skrivit om den förut - den lilla stugan på den lilla ön i den lilla sjön i norra Värmland.
Dit jag och Andreas åker för att en stillsam helg ibland. Jag tror det var tredje gången nu. Eller fjärde? Minns inte. Men hundarna var med oss i alla fall. De njöt nog lika mycket som vi.

I alla fall, det är ett helt fantastiskt ställe. Man åker upp till norra Värmland, parkerar bilen på en liten vägsnutt som knappt syns. Sen går man ett par hundra meter genom skogen, på små slingriga stigar, tills man kommer till en spång som leder över till en liten ö. Över spången - så är man framme! :)

Varken slingriga stigar eller en smal spång med nästan obefintligt räcke är väl min grej egentligen, jag med min dåliga balans och svårigheter med när det går upp och ner och jag inte riktigt fattar vart jag ska sätta ner foten.
Men det är värt det, tusen gånger om! :)

Fastän det inte finns, så saknar vi inte lyxigheter som rinnande vatten, el, toalett... Hallå, det finns en vedeldad bastu, vem behöver dusch? Och dricksvatten finns i en dunk. Och det finns utedass, det funkar finfint.
Och här finns all lugn och ro man kan önska!
Till och med vädret var helt fantastiskt när vi kom. Det här var vad som mötte oss:





Och den lilla stugan....bara ett endaste rum. Där sover man, där lagar man mat, där äter man, där umgås man. Det räcker fint med ett enda rum till det!



Jag kunde inte hålla mig, jag satte mig genast och målade lite i min målarbok i kvällssolen. Helt fantastiskt!



Kaffe och te kan man koka antingen på gasolspisen som finns, eller på vedspisen. Vi tog lite kvällsmat...




Lördagen var mer regnig och ruskig. Vi beslöt oss för att åka in till Ekshärad och proviantera lite. Och vi satte oss på ett café också och fikade, och tog kontakt med omvärlden (mitt 3-kontantkort funkar inte alls ute på ön, Andreas Telia funkar hjälpligt). Vi gick även och tittade på Röda Korsets butik där Andreas fyndade tre t-shirtar.
Sen tog vi även en tur till Torsby och tittade på Röda Korsets butik där - en duk var vad jag fyndade :)
Och så "hem" igen, till ön, där vi bastade lite, och så gick jag in och värmde på Biff Stroganoff som jag så fiffigt hade lagat hemma och tagit med i en burk :). Ris och grönsaker därtill.




Och jag läste och läste, och Andreas bastade och bastade, och så somnade vi rätt tidigt.
Lyckligast var nog Wilmer som fick sova hos mammi och pappi. Inte bara HOS, utan PÅ pappi. På pappis ansikte. Den här bilden tog jag nån gång vid två på natten när jag hade varit ute i mörkret och kissat :)
 




Och idag när vi vaknade så sken solen igen från en klarblå himmel. Det var trist att lämna, vi hade gärna stannat några dagar till. Men när vi ändå var uppe och pigga så packade vi och städade ur stugan, och jag hann fota lite innan vi åkte. 

Utsikt från yttertrappan på stugan 

Ljungen blommade i massor!

Den lilla gäststugan. Där sover vi inte, men den kan ju vara käck att ha om man vill ha med sig sällskap nån gång :). 

Bastun... <3

En liten eka, om man får för sig att ro lite :)


Där är den, stugan...

Blåbär och lingon fanns i massor överallt. Dock är inte just bärplockning min sport numera, med min kassa balans. Då ligger jag väl snart där i blåbärsrisen :)

Men fina är de ju! :)


Ja, så var det hejdå för den här gången! Men vi kommer tillbaka, var så säkra...


2 kommentarer:

  1. Gröcken: Rikedom av enkelheten... ! Härligt att ni har haft en bra helg dit. Välkommen åter. Paul & Trees, AdventureTravelSweden.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det alltid bra i era stugor :). De är fantastiska, och NI är fantastiska!

      Vi hörs igen! Ha en riktigt skön höst/vinter tills dess!

      Radera