tisdag 8 november 2016

Fetaostgratinerad picnicbog med blomkålsmos

Svensk picnicbog kan man ibland hitta väldigt billigt. Picnicbogen är användbar - idag ska jag t ex laga en finsk rätt, "Karjalan paisti". Alltså Karelsk stek. 

Men häromdagen gjorde jag det här:

FETAOSTGRATINERAD PICNICBOG 


ca 800 g picnicbog
smör att steka i
salt, svartpeppar och paprikapulver

3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk kinesisk soya
ett paket fetaost

Skär köttet i knappt 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i omgångar på båda sidor i smör i en stekpanna, och lägg dem sen i en ugnsform. Salta, peppra och pudra över paprikapulver.
När allt kött är stekt, vispar du ur stekpannan med grädden och smular i fetaosten samt har i soya och fond. Låt puttra en stund, smaka av, och häll sedan över köttet. In i ugnen, 225 grader tills det hela får lite fin färg.

Till det serverade jag blomkålsmos (kokt blomkål vispade jag med elvisp, tillsatte lite smör och en klick creme fraiche samt lite riven parmesan. Salta och peppra.). Och så min egeninlagda saltgurka till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar