tisdag 24 mars 2015

Enkel vardagsmat och festlig vardagsmat

Jag har tänkt på det där med vardagsmat som så många verkar tycka är en trist bit. De kanske tänker på överkokta makaroner och lite vidbränd korv, eller en färdig lasagne ur frysdisken.

Men alltså, vardagsmat behöver ju inte alls vara tråkig! Den kan vara enkel. Korv och makaroner kan vara kalasgott!
Men koka då makaronerna efter konstens alla regler. Håll tiden exakt, smaka av. Och stek korven sådär jättefin och precis perfekt i färgen. Gärna tunna skivor om det är falukorv.
Och gör en god sallad till, det tar ju inte mer än ett par minuter! Eller ta för all del en färdig grönsaksblandning ur frysen och värm på. Det gör så mycket!
Och duka med duk och ljus och så. Det blir så mycket trivsammare.
Ja, eller så äter man sina överkokta makaroner ståendes vid diskbänken, om man tycker att det är bra :). Jag menar bara att man KAN göra vardagsmiddagarna roligare om man VILL.

Igår hade vi Korv Stroganoff till middag. Det är ju inte nån direkt festmåltid egentligen. Men jag gillar Korv Stroganoff :). Det är gott dagen efter också, att värma till lunch. Och det går alldeles ypperligt att frysa. 





I detta nu står dagens middag på spisen/i ugnen. Det är dukat om en kvart eller så.
Då blir det lite festligare än Korv Stroganoff, men ändå inte krångligare än att typ vem som helst kan göra det på en vardag. Speciellt med lite framförhållning.

Mer om det kommer senare :).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar