söndag 8 mars 2015

Vår och kalas


Vi hade finbesök igår. Ett par fina vänner var här och vi åt god mat, drack god dryck, pratade en himla massa...ja, och ett slagsmål hanns med också ;). Nä, inget på allvar förstås. Men jag fick en rolig bildserie när Andreas och J "slogs" i köket. Dock ska jag nog inte lägga ut de bilderna här, de är alldeles för våldsamma för den här milda bloggen!

Men den goda maten kan jag ju visa bilder på!
Till förrätt (och till den rosa välkomstdrinken) bjöds det på snittar av väldigt enkelt slag, två olika sorter. 
Jag använde vanligt rostbröd som jag rostade och skar i fyra delar. En sort hade jag räkost på, några räkor, några droppar pressad citron, samt en dillkvist. 
Andra sorten bredde jag med cremefraiche med ganska mycket pepparrot, lite salt, lite peppar och en gnutta socker. Rostbiff på, och så några små slantar av cornichons. 




Till varmrätt grillade vi burgare. Finaste nötfärsen kryddades med bara salt och grovmalen svartpeppar. Och jag hade bakat hamburgerbröd som jag själv hittade på receptet på. Men eftersom de inte blev exakt som jag tänkt mig så väntar jag med det receptet tills jag förfinat det till nästa gång ;). Men det blev sådär rustikt och fint som jag tänkt mig! 
Bröden skar jag itu och rostade på lite i ugnen. Dressingen gjorde jag själv - majonnäs, hackad inlagd gurka, lite ketchup, paprikapulver, salt och svartpeppar. 
Sen fanns det rödlök, saltgurka, krispig sallad, tomatskivor, och givetvis hade vi skivor av cheddarost på hamburgerbiffarna. 
Jag hade även gjort en coleslaw, det är verkligen gott till burgare! Och så gjorde jag några såna "gallerpotatisar" i ugnen, färdiga från frysdisken. 





Och så efterrätten. Stora, höga glas. Chokladmousse på botten, smulor av mandelbiscotti (hemmabakta) på, hackade jordgubbar på det, lättvispad grädde med generöst med vaniljsocker i, och så jordgubbe och mandelbiscotti på toppen. Enkelt, men gott! 





Det var en himla rolig kväll, men det blev kanske nån drink för mycket....inte så att jag blev dålig, det blir jag aldrig (dels dricker jag sällan så värst mycket, och dels är jag ju finne :)). Men jag är lite skör idag. Inte ont i  huvet eller nåt, bara...skör. Och trött. 


Men ute skiner solen. Det blåser halv storm men det är ändå varmt! Och i lördags köpte jag de första penséerna som nu gör mig glad där de hänger i en korg utanför ytterdörren :). 










Eftermiddagen ska vi ägna åt att titta på femte säsongen av Rederiet och äta glass. Det blir lagom avancerat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar