söndag 15 mars 2015

Vår. Och lördag.

Visst är det härligt nu? Det är soligt och vackert, men inte för varmt. Men man kan sitta i kortärmat vid söderväggen, och för varje dag ser man fler och fler vårtecken.
Helger gillar jag alltid. Men på våren är de faktiskt ännu mysigare än vanligt. Särskilt om solen skiner och fåglarna kvittrar när man vaknar, och man vet att nu HÄNDER det faktiskt, nu kommer våren, och man har allt det där fina framför sig!

Igår vaknade jag precis så. Vi åt mysig helgfrukost - jag, Andreas och min lille påg (eller lille och lille, enligt skolsköterskans senaste undersökning är han en decimeter längre än jag nu!).
Det fanns lantbröd kvar sen fredagens varma mackor. Ett glas A-fil till det, med blåbär i....godare än vilken köpeyoghurt som helst. Och ett glas juice. Och så solen utanför, då....hela tiden.



Sen var vi ute en stund. Andreas satte upp hönsnät på ställen där det inte fanns, för att hönsen inte ska smita ut. Projekt HHH (Hålla Hönsen Hemma) har därmed startat! Vi får se idag hur det fungerar, annars får vi ta plan B.
Jag var med, men inte till så jättestor hjälp eftersom det hela skedde vid stenpartiet på baksidan, och jag + min obefintliga balans + stenpartier = inte så käckt. Mest la jag ner energi på att försöka låta bli att ramla, men jag höll också i krampor och hönsnät och hammare och annat så mycket jag förmådde. Som tur för mig så har jag en väldans händig man som fixade det mesta själv, utan min "hjälp" :).

Lite lunch på det - vi hade några påsar med Bullens varmkorv i frysen, och till det gjorde jag lite mos. Tomat, bostongurka, senap och ketchup - lördagslunchen var klar!




Inte nån direkt revolutionerande lunch att blogga om egentligen, känner jag. Men samtidigt - ibland när jag läser andras bloggar så är det just de här vardagliga rätterna som kan få mig att känna att "Jaaa, JUST det! Gud så gott med korv och mos, det var det länge sen vi hade!". Man drunknar liksom ibland i tankarna på "lite roligare" mat. Men det behöver inte vara så himla roligt jämt, ju!

Sen åkte vi iväg. På morgonen, när jag vaknade, hade jag nämligen tittat lite på facebook. Där är jag med i ett par köp- och säljgrupper, och i en sån var det någon som sålde ett par skivställ - alltså gamla retroställ som man ställer vinylsinglar i.
Andreas blev förstås sugen på att organisera upp sina singlar, som den vinylnörd han är :). Så jag tingade de där två ställningarna (och prutade lite också förstås, det hör ju till ;)). Och efter maten åkte vi iväg för att hämta dem.
Hon som sålde dem visade sig ha en hel liten loppis i en bod utanför huset. Jättefina grejer! En del loppisar är ju jättestora men innehåller till 95% skräp som man inte orkar titta på ens.
Här var det inte alls stort, men de grejer som fanns (och det fanns mycket, trots den lilla ytan :)) var fina och bra, och till bra priser dessutom!
Såklart fyndade jag: 



Två fina krokar att hänga på väggen - inte jättegamla, men kanske från 80-90-talet? Söta, i vilket fall som helst :) Jag har ingen aning om var jag ska hänga dem, men det löser sig.

En fantastiskt fin virkad pläd/överkast/duk. Jag ska ha den som pläd. Det var ett litet hål i den, så jag fick den för blott 50,-. Med lite nål och tråd blir den säkert som ny igen :). 

Sen köpte jag även fem fina assietter, men dem har jag inte bild på för de står i diskmaskinen just nu. De var i alla fall gräddvita i botten, men kanten var lite olika - men alla med rött mönster. En var randig, en var rutig, en var vit med röda prickar, två var röda med vita prickar - om jag inte minns fel.
De är jättefina, så även om mina köksskåp är fulla av assietter (jag skulle kunna bjuda ett helt kompani eller två på tårta samtidigt om jag vill...) så var jag ändå tvungen att ha dem. Jag menar, 15,- för fem assietter... Och de här är dessutom såna som jag tror är i dotterns smak. Så om/när hon och pojkvännen flyttar från internatet till egen lägenhet, så får kanske hon ta dem om hon vill. Om jag inte är för kär i dem.


Så hem, och vila...käre värld, jag var helt slut.
Men sen kom jag igång igen. För nu skulle här bakas! Det blev pariserbullar, men dem tror jag att jag gör ett eget inlägg om så inte receptet drunknar i allt annat i det här inlägget.
Men medan jag stod där och bakade så kom Andreas hem. Han hade varit ute och skådat, och med sig hade han den finaste av buketter...:




Tidigare på dan hade han köpt en bukett tulpaner till mig - vita med små lila streck på. Jättefina! Men nu fick jag alltså bukett nummer två för dan. Han är snäll mot mig :).
Ja, det var den fina lördagen. Vi tittade inte ens på melodifestivalen, utan valde istället en film (Himlen är oskyldigt blå). Och somnade rätt tidigt.
Mer än så behöver ju inte en lördag vara för att vara jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar