måndag 19 december 2016

Avundsjuk, jag är så avundsjuk...

När vi var i London köpte vi en present till lille Eskil (dotterns griffonvalp). En söt leksak som såg ut som en blandning mellan Eskil/monster/vampyr/spindel/bläckfisk.

Den leksaken rönte genast stor avundsjuka hos Wilmer. Han tyckte att den var fantastiskt fin och rolig, och varje gång Eskil kommer så kollar Wilmer i hans väska efter den där leksaken. Sen leks det.

Men igår när de var här var det själva väskan i sig som fick Wilmers uppmärksamhet. Ännu en grej som Eskil har som är så mycket roligare än allt Wilmer själv äger!
Väskan är en hundtransportväska köpt på Granngården när Eskil var bebis. Han var så liten och skör och matte och husse var rädda för att tappa honom i marken när de bar på honom utomhus (han orkade inte gå så långt, han var så extremt pytteliten). Så väskan köptes, och den har blivit en trygghet för Eskil. Den har de med sig vart de än åker, och så kan han lägga sig däri och vila när det blir för mycket. Och på nätterna sover han också däri!

Men nu ville Wilmer ha den. När den stod på köksgolvet klättrade han helt enkelt i den och satte sig och vägrade flytta på sig. 




Somnar...


Nu önskar sig Wilmer en egen väska i julklapp. Dock tror jag att det mest är en avundsjukegrej. Att väskan (och leksaken) är rolig för att det är Eskils. Kanske vore en egen väska inte fullt lika skojig. 


Men på tal om djur, så är lyckan stor nu hos Lantlollan! Hönsen har nämligen, efter en dryg månads uppehåll, börjat lägga ägg igen :). Mitt i mörkaste vintern! Nu är det tydligen färdigruggat, och det kommer några ägg varje dag. Hurra! Nu blir det finägg till ägghalvorna på julbordet! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar