lördag 31 december 2016

Ett fint år med lite ludd på slutet

Såhär på nyårsaftonen, mellan köksbestyren inför kvällens kalas, skulle man kanske summera året. Men jag tror jag struntar i de flesta detaljer och konstaterar att året rent privat var fint. Det hemskaste som hände var nog när dottern bröt handleden i somras. Det var jätteledsamt, men trots allt inget livshotande, och det läkte ju sen.
En av de roligare sakerna som hände var när jag blev "mormor" till lille Eskil, griffonvalp på 8 veckor. Jag och Andreas fick äran att åka med och hämta honom, det var roligt! Han och Wilmer blev bästisar och Eskil sprider glädje varthän han än går.
Londonresan med Andreas och Petter var också jätterolig! Jag blir så glad av att kunna göra saker med mina barn, och Andreas. Det är det bästa i livet för mig, så mycket mer behöver jag inte.

Jobbmässigt var arbetsträningen väldigt rolig för det mesta. Det som var jobbigt med det var allt trassel med försäkringskassa och arbetsförmedling. Att jobba lite skulle jag nog orka så småningom, bara jag slipper krånglet med dem. Vilket ju kan tyckas lite kontraproduktivt från deras sida, men "så är våra regler" som de brukar upplysa mig om när jag pekar på stolligheter i olika förfaranden. Det är nog så att "följa varje paragraf" är huvudsyftet. Inte som man skulle kunna tro, "få människor ut i arbete utefter deras bästa förmåga". Om paragrafrytteriet så leder till att människan inte kan göra nåt alls, så må det så vara. Då har man i alla fall följt reglerna till punkt och pricka :).
Men alltså, just nu är jag inte arbetsför - men jag är finne och kommer igen, och tänker fixa det hela med eller utan myndigheternas hjälpsamma hand. Jag har tusen idéer i mitt huvud som jag tänker förverkliga när jag får tillfälle!

Men sammanslaget så tycker jag att 2016 har varit mer än bra! Och när jag bara får ordning på jobb-biten (jag vet, det går inte att sätta bindestreck sådär men det ser så fult ut med "jobbiten") och om jag får fortsätta ha min familj och mitt hem, så blir 2017 fabulöst!

Och ett fabulöst 2017 önskar jag er också! :)

(En bild kanske jag bör ha också, så det får bli räkbakelserna som ska utgöra kvällens förrätt.)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar