torsdag 8 december 2016

Trötta dagar

Jag har nog väldigt mycket uppdämd trötthet som måste åtgärdas. Det känns så. Plus att det är lite svårt att somna på kvällarna.
Men som tur är så är jag ju hemma hela dagarna så jag kan sova när det behövs. Det är nog inte bara bra, utan rätt nödvändigt. När jag blir trött så finns det liksom inget att spela på. Då måste jag lägga mig, annars stänger sig ögonen ändå.

Idag när sonen gått iväg till skolbussen somnade jag igen. Fick i alla fall sova en timme innan klockan ringde, för då skulle jag upp så jag var påklädd och klar tills dottern och hennes hund kom. Lille Eskil! Och alltså, nog för att jag är trött - men besök av DEM orkar jag alltid med! :)

Eskil och Wilmer lekte som besatta, medan jag gräddade kesoplättar och jag och dottern sen åt frukost, med hallon och grädde till kesoplättarna. Herregud så gott det är (och mättande!). Varför gör jag det inte oftare?

KESOPLÄTTAR ca 20 st

4 ägg
200 g Keso
1 msk fiberhusk
½ dl grädde
en gnutta salt


Mixa ihop allt med en stavmixer. Låt stå och svälla en stund innan du steker plättarna i smör. 





När mina fina besökare hade åkt så la jag mig och läste lite, och somnade sen. Och drömde så oerhört starkt och tydligt så det kändes som verklighet. Och det var en väldigt händelserik dröm, så jag var inte direkt utvilad när jag vaknade några timmar senare.

Nu står middagen på spisen - idag vankas det ugnsstekt falukorv. Potatismos till mina pågar, stuvade morötter och blomkål till mig.

Igår förresten, då åt jag väldigt gott. Först lunch i min ensamhet; tonfisksallad! I sallad har man förstås det man gillar. I min hade jag tonfisk, kokt ägg, grönsallad, röd paprika, gurka, purjolök och färska champinjoner. En hemmagjord dressing gjorde jag också. Tyvärr fanns ingen majonnäs att uppbringa och jag orkade inte ställa mig och göra egen, så jag tog ett par matskedar av vanlig (lite småläskig) hamburgerdressing på tub, och blandade med creme fraiche och lite kryddor. Det blev fint!



Och till middagen med mina pågar lagade jag sambalkotletter. Superenkelt och gott!


SAMBALKOTLETTER


8 fläskkotletter
4 dl grädde
3 dl creme fraiche
3 tsk sambal oelek
3 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
salt, svartpeppar, chiliflakes


Lägg kotletterna (råa) i en ugnsform. Koka ihop resten av ingredienserna (salt, peppar och chiliflakes smakar man av med) i en kastrull. Häll såsen över kotletterna, och så in i ugnen 175 grader i lite drygt en timme.

Till det serverade jag jasminris (till pågarna) och blomkålsris till mig, och så en sallad. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar