torsdag 20 september 2012

Sorg, snåltips och godaste potatissalladen

Det blev ledsamheter idag. Lilla Polly blev sämre och jag fick inse att jag inte kunde göra mer för henne. Jag fick gå ut till Lennart (vår käre granne och hyresvärd) och be honom avsluta Pollys dagar. Jag själv gick in så länge, jag klarade inte av att se på... :( Jag gick in och ringde Andreas och fulgrät och hade hjärtklappning.
Imorgon blir det begravning.
Det är märkligt hur fäst man kan bli vid en liten höna.

Och om vi då ska prata om mer världsliga ting så tänker jag här ge mitt bästa snåltips: Kolla i fulkorgarna!!
Såhär: Varje matbutik har fulkorgar. Alltså korgar (eller hyllor eller så) med varor med kort datum. Man kan hitta finaste oxfilén eller läckraste skinkskivorna eller läckraste osten i de där korgarna, för typ halva priset eller ibland ännu billigare :). Och det är givetvis inget fel alls på maten, datumet (på allt utom typ köttfärs) är ju satt med god marginal. Det är bara att hamstra och ladda frysen full med finfin mat som man sen tar upp vid tillfälle.
Idag köpte jag närproducerad grillkorv. Grillkorv är ju ingen oxfilé direkt, men det här var riktig finkorv med hög kötthalt och så.

Men vad har man till körv? Makaroner kändes tråkigt. Potatis också. Korv med bröd? Nja, gott men trist det med.
Så det fick bli godaste potatissalladen! :) Åh, den är så god och så enkel, man kan göra den av överbliven kokt potatis och den är god som den är, man behöver inte ens ha nåt till.
Jag brukar ta i lite vad jag har, men basen är alltid kokt potatis i tärningar, skivad rödlök, hackad purjolök och strimlad soltorkad tomat. Idag hade jag dessutom i fetaost och olika bönor.
Sen blandar jag ihop en vinägrett på rapsolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, honung, malen vitpeppar, salt och lite persillade (en kryddblandning). Vispa ihop ordentligt och häll över allt det andra och blanda noga. Färdigt!

2 kommentarer:

  1. ha ha fulkorgen. Hos oss går dessa varor under benämningen mat från ruttna hyllan!
    Oftast som du säger perfekt mat till halva priset, jag är som en pensionär när det kommer till halva priset varor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe...:D..ruttna hyllan!
      Då är vi två panschisar. Dessutom ser jag det som att jag gör miljön en välgärning genom att rädda fin mat från att bli slängd!

      Radera