lördag 20 december 2014

Julstök

Ikväll hade vi det stora julstöket här hemma - julpyssel med goda vänner :). Det var glögg och det var julmusik och julmust.
Och det lades in sill - fem olika sorter blev det! En senapssill, en currysill, en pepparrotssill, en vanlig inlagd sill samt en som var rätt lik en vanlig inlagd, men med rosépeppar och lite annat i. Recept var förstås inget vi använde oss av, utan vi körde i det vi tyckte passade :). Och gott blev det! Och snyggt :)




A pysslade tändsticksaskar - jättefina verkligen, tänk så fint man kan göra med små medel!




Sen skulle jag testa att pynta apelsiner med hjälp av ciseleringsjärn. Inte så enkelt som det ser ut när Ernst gör det, upptäckte jag. Så jag gav upp rätt snabbt, och apelsinen blev ful. Men då ville ju Andreas och P testa, och de visade sig ha oanade talanger på ciseleringsområdet - de skulle kunna bräcka Ernst vilken dag som helst! :) De blev hemskt nöjda med sina alster. 

Andreas med sin ciselerade apelsin.



Och vad doftar väl mer jul än apelsiner som man stoppat nejlikor i? Nej, inget. Så såklart skulle vi göra såna också. Eller i alla fall jag och A. Andreas och P var mer skeptiska. Men när de såg hur snyggt vi gjorde blev de också sugna. 

En liten tomteverkstad



P under stark koncentration. Nejlikorna ska på plats....


Tadaaa! Klar! En glad julapelsin :)



Andreas ciselerade apelsin - med nejlikor i! 



Efter allt pyssel blev vi sittande med det fantastiskt roliga spelet "Sant eller bullshit". Roar gammal som ung, nykter som onykter :). 



Att julpyssla tillsammans är faktiskt himlans roligt! Tack alla inblandade för en kul kväll! Nu börjar jag få lite julstämning :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar