lördag 6 december 2014

Kräftströmming

Det var länge sen jag gjorde kräftströmming.
Men när vi åt det idag förstod jag inte varför det har dröjt! För det är ju så gudomligt gott - och dessutom lättlagat, billigt, hyfsat nyttigt... Och det går att äta strömmingen även när den kallnat. På knäckebröd...åh så gott.
Och även gott till julbordet förstås, kallt!


KRÄFTSTRÖMMING

800 g strömmingsflundror (frysta går fint, bara att tina!)

salt, svartpeppar

1 burk krossad tomat
1-2 dl grädde (går att blanda ut med lite mjölk om man vill)
minst 1 dl hackad dill
½ dl chilisås
salt, svartpeppar, lite socker


Salta och peppra fisken på köttsidan. Rulla ihop med skinnsidan utåt, till små rullar som du lägger i en ugnsform som du smort med smör. 
Vispa ihop tomat, grädde, dill, chilisås, salt, peppar och socker. Häll över fisken. 
In i ugnen, 225 grader i ca 30 minuter (eller tills det fått fin färg ovanpå).

Man kan servera med vanlig kokt potatis om man vill, men jag gjorde mos och serverade med ärtor till, lite mer dill samt en citronklyfta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar