söndag 12 april 2015

Det bara ökar i vindstyrka

Vårvindar friska, brukar man ju sjunga om såhär års. Och idag kan en verkligen förstå vad som menas! Det blåser så en blir alldeles matt och yr av att bara gå ut. Det blåser så att man helt tappar andan om man råkar hamna i motvind, och det råkar man ju hela tiden eftersom det blåser från alla håll samtidigt. Det blåser så att det tjuter i kakelugnarna, och det blåser så att träden utanför ser ut att vilja gå av på mitten mest hela tiden.

Nä, idag stannar jag inne. Blåsten gör dessutom att min yrsel blir värre, och att mina ögon torkar ut värre än någonsin. Ögondroppar är min bästa vän efter en snabb tur ut till hönsen...

Men det är ju vårvindar, så de må vara förlåtna! :)

Jag lagar mat istället. Och ligger nerbäddad och läser böcker.
Och nyss kom jag mig för att fota den fina skolplanschen som jag köpte igår. Kolla!:




Tång! :)
Men sen kände jag att kanske passar den ännu bättre hos nån som bor typ på kusten, vid havet.
Jag köpte den för en spottstyver, så kanske kan jag till och med göra mig en liten hacka på den framåt sommaren om jag kränger den till nån riking som har sommar"stuga" (läs: sommarlyxvilla) på kusten och vill ha en schysst tavla med patina.
Vi får se.
Men tills vidare hänger den i vår lilla hall, köksingången.



En bra sak, förresten: Andreas räds inte blåsten. Han har varit ute hela dan och grejat, helt oförskräckt. Bland annat har han ställt upp pallkragarna så jag kan odla i dem en dag när det inte blåser så förgrymmat. 




Ja, det är väldigt mycket patina på de här pallkragarna också ;)... Men min tanke är att borsta av dem, och så blaska på nån vitfärg eller vit lasyr av nåt slag. Jag såg hur Andreas målarexpertnerver krullade sig när jag delgav honom mina planer, men han får stå ut med det. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar