söndag 19 april 2015

En bilpromenad i sommarsolen

Idag stod "bilpromenad" på schemat. Solen sken ju som en galning och våren är verkligen här, så vi ville ut och se oss om i bygden. Möta våren i Beateberg :). 
Så i morse klev jag upp för att baka focaccia, som vi tänkte oss att ta med som lunch.

Första stoppet blev på ICA, där vi provianterade lite mer till lunchen.
Nästa stopp var inte en lång bit därifrån - då stannade Andreas för att skåda lite från bilen...




Och man ska inte tro att det var färdigskådat där och då - nej, det blev många stopp på vägen. VÄLDIGT många stopp. Nog för att det var mitt förslag att jag skulle ta med mig en bok så kunde han stanna och skåda ibland, men jag tänkte mig väl inte riktigt att vi skulle stanna med högst en kilometers mellanrum, ibland bara hundra meter..... :o

 En damm. Där vi stannade för att Andreas skulle skåda...

Men jag var en snäll fru och klagade inte, utan läste lite i min lilla bok och facebookade på mobilen lite medan vi i sakta mak tog oss fram på småvägarna.
Till slut var vi i Beateberg. Det är en söt liten by mitt i skogarna. Och i Beatebergs kyrka har jag faktiskt gift mig en gång i tiden, med mina barns far! Det var roligt - då. Nu skulle nog hundra vilda hästar få dra fram mig till altaret om jag var tvungen att gifta mig i en kyrka igen. Men för den som VILL gifta sig så rekommenderar jag Beatebergs kyrka väldigt mycket :).


 Beatebergs kyrka

 Utsikt från kyrkan ner mot sjön Viken


Sen svängde vi ner till badplatsen för att luncha vår medhavda matsäck. Och alltså...jo, sämre lunch har man väl ätit i sina dar :). Vi hade den ännu lite ljumna focaccian (med oliver, miniplommontomater, färsk basilika, olivolja och flingsalt), två olika sorters salami, mozzarella, färskost, romanticatomater och vindruvor. Och i glaset - Proviva med mangosmak!
Och så utsikten mot sjön... Det blåste lite men inte så farligt kallt.





Efter maten, ja då skulle Andreas skåda lite till :), så han gick och hämtade sin tubkikare. 






Jag tog lite bilder under tiden. Vitsipporna blommar ju som bara den nu, det fanns hav av vitsippor överallt! 




Sen blev det lite kaffepaus och filosoferande innan vi drog vidare. 

 (och kisspaus i det fria, då hittade jag de här jättefina knopparna när jag satt där och hukade :)... Snart är det grönt!)



Det finns ett ställe som heter Abberud som är så magiskt vackert. Där skulle jag kunna tänka mig och bo. Det ligger långt bort från all övrig civilisation, men det är ju bara positivt :).
Där är det kulligt och grönt och helt magiska hagar fulla med vitsippor. Och en bäck!



Och så den bedårande utsikten ner mot sjön igen... Den här gången från Abberud.


Överallt små söta, röda stugor. Man ser att det bara är typ två rum och kök, helt lagom den dagen jag och Andreas är själva (även om jag bävar från den dagen - det betyder ju också att min lille påg då har flyttat hemifrån!! *IIIIIIIIIK*)




Och så lite mer skådande...




Bortanför Abberud ligger Magderud, och där tog jag den här bilden. Vilka vackra trakter man bor i egentligen!! Allt det här fina inom bara några få mil.


Men sen, förstår ni...sen tog det berömda mobilbatteriet plötsligt slut. Jag hann inte ens se Undenäs, för då sov jag så sött redan. Det gick på en sekund så sov jag, hela vägen hem. Så nåt mer av den bilpromenaden såg jag inte :).

Men det var roligt så länge det varade!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar