måndag 30 juni 2014

Ett alldeles eget påhitt

Johanna ringde i morse och sa att hon och Albert kommer hit idag, så då var vi plötsligt fem till middagen. Jag hade en picnicbog liggande i frysen, och den fick bli lösningen.
Men jag ville inte bara köra den i ugnen - risken är att den blir lite torr då!
Så jag tinade den lite i mikron, brynte den sen i smör runtom, och så la jag den i en gryta med köttbuljong i. I med en klyftad gul lök och ett par slantade morötter, samt några korn av rosépeppar och vitpeppar. Sen fick det hela puttra i ungefär fyra timmar innan jag tog upp köttet, la i en ugnsform, penslade med grillolja och kryddade med lite grillkrydda. In i ugnen, 225 grader i en halvtimme. Och sen slog jag in hela härligheten i ett paket i aluminiumfolie och lät vila nån timme innan jag skar den i tunna skivor.

Till det wokade jag grönsaker - några späda små morötter som jag delade i fyra bitar på längden, en burk minimajs, några rädisor, några sockerärtor, en rödlök, en gul lök och en liten purjolök. Bara brassa på i riktigt het olja i en gryta. Svartpeppar på, och så lite flingsalt.

Och så en tzatziki till det, och kokt potatis. Gött!


Efterrätt hade vi faktiskt också. Jag hade sett nån på nätet som bakade en rulltårta med Nutella och Dajmgrädde i. Jag snodde idén, men valde istället ICAs hasselnötskräm, istället för Nutella.
Och så satte jag och Petter igång och bakade ihop på dan.
Det var himla kul, och så blev den väldans god! Vi serverade lite jordgubbar till, det gjorde sig bra mot allt det söta.
Receptet på rulltårtan hittade jag på själv med hjälp av en hel mängd andra recept. Jag brukar ha problem med att rulltårtebotten blir alldeles för tunn, men den här blev perfekt :). Jag kluddar ner receptet här en annan dag, just nu känner jag att orken tryter...



Och inte nog med det - jag har sannerligen varit huslig idag så det nästan gick till överdrift! I förmiddags satte jag nämligen en sats med flädersaft. Jag och Andreas var iväg igår till gamla vänner till mig och plockade fläder och fikade i deras fantastiska, helt makalöst fina växthus. Hembakt var det, förstås - Helena är alltid så himla duktig på det där, bland annat var det en nötmarängmuffins som jag blev väldigt förtjust i. Dem ska jag baka framöver, då lägger jag ut receptet här!
Och framför allt var det jätteroligt att ses igen, det var faktiskt flera år sen tror jag. Jag hoppas att vi ses snart igen! :)


Och om några dagar har jag världens godaste flädersaft att bjuda på om det kommer fikagäster...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar