fredag 20 juni 2014

Midsommarafton

Studentskivan roffade åt sig hela kalaskontot (energimässigt sett) för flera veckor framöver. Så idag när det är midsommarafton, kalasas det väldigt stillsamt! Faktum är att det bara är jag och Andreas hemma. Dottern är i Bulgarien på semester, sonen åkte till sin far eftersom det var dags för pappavecka. Kvar blev vi två panschisar, och det känns faktiskt alldeles ok.
Och inte för att vi kalasar så värst. Men såklart måste man äta sill på midsommaraftonen! Så det gjorde vi. Matjessill, färskpotatis med dill, gräddfil med gräslök, lite grönsaker och så - kronan på verket - kokta ägghalvor med majonnäs, räkor och dill! 




Och vad är väl en midsommarafton utan jordgubbstårta? Blott intet.
Så i förmiddags vispade jag ihop en tårtbotten. Att köpa tårtbotten...okok, om man är sjuk eller det är kris. Men de ÄR ju faktiskt inte så värst goda, de köpta. Och det ÄR inte svårt att göra en själv.

Jag har alltid haft vaniljkräm och mosade jordgubbar i mina jordgubbstårtor. Men idag testade jag att ha i även lite lemoncurd, och det blev faktiskt väldans gott! Så det blir dagens tips: Ett tunt lager lemoncurd underst på botten.
Tårtan avnjöt vi i paviljongen, med ett rosa (alkoholfritt) bubbel till. Och innan tårtkalaset var vi ute och gick en sväng och plockade midsommarblomster.
Inte för att jag behöver drömma om mina drömmars man - han finns ju här hos mig ;). Men för att det finns så galet mycket fina blommor ute nu, man måste komma ihåg att njuta av dem!

Glad midsommar på er, allihop! :)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar