onsdag 25 juni 2014

Omelett kan låta tråkigt

Men det är det inte! Eller behöver inte vara i alla fall.
Omelett är gott och nyttigt, och ett ypperligt tillfälle att göra av med slattar av ost och grönsaker och kött.
Idag gjorde jag den där matiga omeletten som var på tapeten igår men som blev utmanövrerad av burgare på Mandy´s.

I en stor smord ugnsform la jag i strimlad, rökt skinka, och hack av purjolök, rödlök, äpple, mozzarella samt halva miniplommontomater. Rörde om allt, och hällde på en vispad blandning av ägg, mjölk, grädde och creme fraiche, kryddat med salt, svartpeppar och paprikapulver.
In i ugnen. Jag satte ugnen på försiktiga knappa 175 grader, för vi kom på att vi skulle åka till Netto en sväng medan maten blev klar. Så för säkerhets skull hade jag värmen lågt.
När vi kom hem var omeletten så gott som klar, behövde bara kanske 10 minuter i 225 grader för att få lite färg. Under tiden hann jag göra en sallad. Idag hade jag grovriven morot i - gott och lite fint tuggmotstånd, plus en vacker färg :). 




Och idag kom min lilla förstfödda hem från sin resa till Bulgarien, med sin pojkvän. Ingen var gladare än den här mammin som äntligen fick se sina små kycklingar igen :). De var solbrända och fina och glada, och väldigt nöjda med sin resa! Och i bagaget hade de en present till mig - en burk rosensylt (???), nån typisk bulgarisk specialitet. "Det var det tantigaste vi kunde hitta!" sa dottern nöjt. Tack älsklingen! :) Det är det jag säger, tant är det nya svarta!
Och så fick jag fina snäckor från stranden också. Dem får jag hitta på nåt fint med. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar