lördag 21 juni 2014

Riktigt god sommarmat!

Det finns en rätt som jag gör ibland. Jag gillar den dels för att den är väldigt enkel och väldigt god, men dessutom är den också så lätt att variera efter humör eller tillfälle eller årstid!
Jag vet inte vad rätten heter men det är helt enkelt en stor köttfärsbiff i panna. Det är hemskt enkelt det hela - man tar köttfärs (jag använde nötfärs idag, men det går finfint med blandfärs eller viltfärs eller vad man nu har). Jag hackade en halv röd paprika ganska fint, och likaså ca 15 cm purjolök och blandade i färsen tillsammans med rikligt med aromat samt köttbuljongpulver. Blandade om ordentligt, och sedan lägger man helt enkelt färsen i en stekpanna där man smält smör att steka i. Plattar ut färsen, delar den i fyra delar med stekspaden, och låter sen färsbiffen brynas undertill innan man vänder bitarna en och en.
Sen häller man i grädde med valfri fetthalt, och strör över lite mer aromat.
Sen är det bara att låta det puttra medan potatisen blir klar! Strö över lite gräslök när du serverar.
Under tiden som färsbiffen puttrar och potatisen kokar kan man göra en sallad. Idag hade jag babyspenat, ruccola, gurka. körsbärstomater, avocado och sockerärtor i. Och så ringlade jag över lite rapsolja, strödde på lite salt och peppar, och så - dagens salladnyhet - hallonbalsamico! Rör om ordentligt. Ja jädrar vad gott det blev med den där hallonbalsamicon!


Den här köttfärsbiffen, om man vill göra den lite höstig när det blir höst, så kan man ju t ex ha kantareller i och på. Kanske lite portvin i grädden? Och servera hasselbackspotatis till.
Det är bara att testa.
Men lova att ni provar den här somriga varianten också, för den är verkligen hur god som helst! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar