onsdag 9 januari 2019

Dagens brunch

Jag har fastnat helt maniskt i det här med bruncher känns det som. Så jag fortsätter väl lite på det spåret! :) Alla rätterna går ju liksom att göra till middag eller mellanmål eller kvällsmat eller så också.

Idag blev det ostpizza till brunch. Helt enkelt en pizza där en skippar pizzadegen och har ost som botten istället. Låter ju ganska så stabbigt och ofräscht. Och ja, stabbigt är det kanske (lite beroende på vad en väljer att ha på såklart), men ofräscht?...nej, inte ett dugg faktiskt.
På en plåt med bakplåtspapper lägger man ett lager med ostskivor, så stort som man vill ha pizzan. Sen lägger man på ett lager ost till. Och så in i ugnen, 225 grader, i 5-10 minuter (håll koll!) tills osten smält och börjat få färg på kanterna. Ut med plåten, och låt osten bubbla klart och börja stelna. Då kan du börja toppa pizzan.
Jag tog lite chilisås (men bara lite, jag ville inte att det skulle ta över helt) och penslade på. Och så klyftad rödlök, skivad tomat och tunna skivor av ugnsgrillad kycklingfilé.
Lite kapris på det, och bara pyttelite riven ost på (mest för att det blir snyggast så :)), och så in i ugnen igen. Höj gärna ugnen till 250-275 grader. Sen går det fort, så håll koll igen. När osten på toppen är fin i färgen så är det klart!
När jag tog ut pizzan ur ugnen så strödde jag över torkad oregano, och lite blandad grönsallad.

Låt pizzan stå till sig några minuter (så osten börjar stelna igen) innan du äter, då blir det godast. 




Ute har vintern visat sitt kalla men vackra tryne. Hönsen vägrar gå ut och jag med (hönsen pga sura för att det är kallt, jag pga halkar lätt omkull). Men det går ju att fota ut genom fönstret :). 





Nu ska jag bädda sängen och sen lägga mig ovanpå och glo på Sveriges Mästerkock. Säsongspremiär idag, och det finns redan ute på cmore! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar