fredag 11 januari 2019

Lunch eller bara som snacks!

Halloumi är ju så otroligt gott, tycker jag.
Friterad halloumi - det är till och med typ hundra gånger godare!

Så idag friterade jag halloumi till lunch. Den alldeles perfekta lunchen om en vill vara sparsam med kolhydrater, och nästan onödigt gott!
Och enkelt är det också. Man hettar upp rapsolja i en gryta (gärna med en frityrkorg i). Typ vid 150 grader la jag i stavar som jag skurit av halloumin. Lät fritera tills de fått ordentlig färg undertill (rapsoljan täckte inte hela stavarna), och då vände jag dem med en stekpincett och lät fritera lite till. Jag hade koll på värmen - vid 180 grader drog jag ner på plattan.
När halloumistavarna fått fin färg på båda sidorna, plockade jag upp dem och la på en tallrik med hushållspapper och lät rinna av.

Hela läckerheten serverade jag med sallad, tomat, gurka och så en egengjord chiliaioli. 



CHILIAIOLI

2 äggulor
1 msk äppelcidervinäger
1 msk Colmans senapspulver (man kan ta dijonsenap också, men det hade jag inte)

2½ dl rapsolja


salt, vitpeppar, cayennepeppar, lite chiliflakes
1 pressad vitlöksklyfta


Vispa ihop äggulor, vinäger och senapspulver lite i en glasskål. Häll i rapsoljan, lite i taget i en tunn stråle, medan du hela tiden vispar. När oljan är i så vispar du lite till om du vill ha lite fastare aioli.
Sen pressar du i vitlöken, blandar i en gnutta salt och vitpeppar, lite cayennepeppar, rör om och smakar. Mer salt kanske? En droppe mer vinäger? Smaka av tills det är gott. Toppa med lite chiliflakes.

Jamen visst ser det gott ut? Och jag lovar, det ÄR gott! Funkar fint som snacks också om en vill skippa chipsen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar