Idag gjorde jag en palak paneer. Palak betyder - i alla fall vad jag har kunnat läsa mig till - spenat. Paneer är en sorts ost. Så en spenat- och ostgryta kan man säga.
Fast jag kör med halloumi som ost. Och det blir så gott så! :)
PALAK PANEER med halloumi
2-3 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
2 stora tomater
1-2 msk riven ingefära
olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk garam masala
en burk krossade tomater (jag brukar köra med Muttis)
en rejäl skvätt vitt vin (1 dl, lite drygt)
2-3 dl grädde
2 msk grönsaksfond
400 g bladspenat (jag använder fryst, hela blad)
200 g halloumi
salt
Hacka vitlök, klyfta schalottenlök och riv ingefära. Fräs med tomatpuré och garam masala i en het panna med olivolja i några minuter. Häll på tomaterna (hackade i tärningar), krossad tomat, vitt vin fond och grädde. Låt puttra ytterligare 10 minuter, och sen har du i spenaten.
Tärna halloumin och fräs i olja så bitarna börjar få lite färg. Häll över osten i grytan.
Under tiden har du kokat ris, och så är maten klar!
Jag körde dock med blomkålsris till mig idag. D v s färsk blomkål riven med grova sidan på rivjärnet, och sen fräst lite hastigt i en het panna med olivolja. Bara i nån minut eller så! Salta, och så är det klart.
Smaka av grytan med salt innan du serverar.
Till maten idag drack vi lite rött vin, för det var vi sugna på! Det här vinet rekommenderar jag. 95,- för en flarra.
Imorgon är det fredag, och min lille påg kommer hem! Det ska bli kul. Till middag tänker jag laga lite kycklingdelar med tillbehör.
Och på lördag ska vi på loppisrunda, jag och Andreas, dottern och hennes sambo. Och efteråt hänger de med oss hem, och jag har lovat att bjuda på något italienskt. Exakt vad har jag inte bestämt än. Mysigt att de kommer i alla fall :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar